Statistics:
Visits: 966 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Porumbei fripti cu sos de ciuperci
Q: | Intreaba despre Porumbei fripti cu sos de ciuperci |
Ingrediente :
Porumbei 5 buc, slănină afumată 100 g, unt 100 g, ciuperci proaspete 1 kg, făină 100 g, ceapă 100 g, lapte 400 ml, smântână 250 g, vin 100 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Se aleg porumbei tineri, se sacrifică, se curăţă de pene fără a se opări, se parlesc la o flacără de aragaz, se scot întestinele şi măruntaiele, se spală bine şi se şterg cu un ştergar. Se sărează porumbeii şi se ung cu unt, se aşează într-o tavă şi se dau la cuptor la un foc potrivit. În timpul frigerii se stropesc cu sosul format în tavă. Se lasă la cuptor, pană ce s-au rumenit. Ciupercile se taie julien, se opăresc şi se călesc în unt. Se sting cu vin, s e adaugă piper şi se fierb circa 20 min. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în restul de unt, se adaugă făina şi se mai călesc puţin împreună, se stinge cu lapte amestecat cu smântână, se fierbe 20 min. şi se strecoară, se adaugă la sos ciupercile şi sosul rămas de la frigerea porumbeilor şi se potriveşte gustul de sare. Se pun porumbeii în sos şi se mai fierb împreună circa 15 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Porumbei 5 buc, slănină afumată 100 g, unt 100 g, ciuperci proaspete 1 kg, făină 100 g, ceapă 100 g, lapte 400 ml, smântână 250 g, vin 100 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Se aleg porumbei tineri, se sacrifică, se curăţă de pene fără a se opări, se parlesc la o flacără de aragaz, se scot întestinele şi măruntaiele, se spală bine şi se şterg cu un ştergar. Se sărează porumbeii şi se ung cu unt, se aşează într-o tavă şi se dau la cuptor la un foc potrivit. În timpul frigerii se stropesc cu sosul format în tavă. Se lasă la cuptor, pană ce s-au rumenit. Ciupercile se taie julien, se opăresc şi se călesc în unt. Se sting cu vin, s e adaugă piper şi se fierb circa 20 min. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în restul de unt, se adaugă făina şi se mai călesc puţin împreună, se stinge cu lapte amestecat cu smântână, se fierbe 20 min. şi se strecoară, se adaugă la sos ciupercile şi sosul rămas de la frigerea porumbeilor şi se potriveşte gustul de sare. Se pun porumbeii în sos şi se mai fierb împreună circa 15 minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :