Statistics:
Visits: 1,867 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iepure de casa cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Iepure de casa cu ciuperci |
Ingrediente
Pentru 6 portii: 1 kg carne de iepure, 400 g ciuperci, 60 g unt, 60 ml ulei, 1 g piper pisat, 100 g ceapa, 100 ml vin, 50 g smantana, 1 legatura de patrunjel, sare.
Mod de preparare
Marinarea carnii se face ca in reteta precedenta. Carnea scoasa din marinata se sterge, se taie in bucati potrivite si se pune la prajit in unt sau in untura.
Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste putin, apoi se stinge cu vin si cu putina apa calda.
Se mai lasa la fiert la foc incet pana se inabusa ciupercile, care se adauga cand carnea este aproape gata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga smantana si patrunjelul verde taiat marunt.
Pot fi folosite si ciuperci conservate, iar daca sunt proaspete, se curata, se spala in mai multe ape, se taie in felii subtiri si se pun cu unt la inabusit.
Se inabusa pana cand scade zeama lasata de ele, apoi se rastoarna peste carne si impreuna se mai lasa sa fiarba cateva minute (ciupercile proaspete pot fi inlocuite si cu ciuperci uscate, acestea punandu-se din timp la inmuiat in apa calduta; apa in care s-au inmuiat ciupercile se adauga la mancare).
Pentru 6 portii: 1 kg carne de iepure, 400 g ciuperci, 60 g unt, 60 ml ulei, 1 g piper pisat, 100 g ceapa, 100 ml vin, 50 g smantana, 1 legatura de patrunjel, sare.
Mod de preparare
Marinarea carnii se face ca in reteta precedenta. Carnea scoasa din marinata se sterge, se taie in bucati potrivite si se pune la prajit in unt sau in untura.
Cand carnea s-a rumenit, se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste putin, apoi se stinge cu vin si cu putina apa calda.
Se mai lasa la fiert la foc incet pana se inabusa ciupercile, care se adauga cand carnea este aproape gata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga smantana si patrunjelul verde taiat marunt.
Pot fi folosite si ciuperci conservate, iar daca sunt proaspete, se curata, se spala in mai multe ape, se taie in felii subtiri si se pun cu unt la inabusit.
Se inabusa pana cand scade zeama lasata de ele, apoi se rastoarna peste carne si impreuna se mai lasa sa fiarba cateva minute (ciupercile proaspete pot fi inlocuite si cu ciuperci uscate, acestea punandu-se din timp la inmuiat in apa calduta; apa in care s-au inmuiat ciupercile se adauga la mancare).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :