Statistics:
Visits: 1,890 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru gem de dovleac cu mere
Q: | Intreaba despre O reteta pentru gem de dovleac cu mere |
Ingrediente
un dovleac de marime potrivita (circa
1+1/2 — 2 kg), 1 kg mere, 1 kg zahar, 1 baton vanilie sau zahar vanilat.
Mod de preparare
Se alege un dovleac cu coaja alba bine copt, se taie in doua, se scot semintele dupa ce se taie in felii si se curata de coaja. Miezul dovleacului se trece prin masina de tocat carne care a fost bine spalata si oparita.
Merele se curata de coaja si seminte, apoi se oparesc in apa clocotita, unde se tin 10 minute acoperite, dupa care se trec prin sita. Dovleacul cu merele se amesteca, se adauga zaharul si se aseaza vasul la un foc slab pana ce zaharul se dizolva cand se trage la un foc iute.
Cand s-a legat, se adauga vanilia sau zaharul vanilat si dupa 30—35 minute de cand clocotele au cuprins toata suprafata vasului, se incearca daca gemul este legat. in continare, se toarna cald in borcane, se leaga cu celofan cand s-au racit si se aseaza la camara.
un dovleac de marime potrivita (circa
1+1/2 — 2 kg), 1 kg mere, 1 kg zahar, 1 baton vanilie sau zahar vanilat.
Mod de preparare
Se alege un dovleac cu coaja alba bine copt, se taie in doua, se scot semintele dupa ce se taie in felii si se curata de coaja. Miezul dovleacului se trece prin masina de tocat carne care a fost bine spalata si oparita.
Merele se curata de coaja si seminte, apoi se oparesc in apa clocotita, unde se tin 10 minute acoperite, dupa care se trec prin sita. Dovleacul cu merele se amesteca, se adauga zaharul si se aseaza vasul la un foc slab pana ce zaharul se dizolva cand se trage la un foc iute.
Cand s-a legat, se adauga vanilia sau zaharul vanilat si dupa 30—35 minute de cand clocotele au cuprins toata suprafata vasului, se incearca daca gemul este legat. in continare, se toarna cald in borcane, se leaga cu celofan cand s-au racit si se aseaza la camara.
Tag-uri: gem de dovleac, mere, dovleac |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :