Statistics:
Visits: 2,265 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Turta taraneasca cu malai si dovleac
Q: | Intreaba despre Turta taraneasca cu malai si dovleac |
Ingrediente
300 g malai, 100 g gris, 200 g faina, 300 g zahar tos, 1 kg dovleac, 2-3 oua, 50 g drojdie de bere, 100 g unt, margarina sau ulei, 1 pahar de smantana, sare.
Mod de preparare
Dovleacul curatat de coaja se da pe razatoare si se pune la fiert. In acest interval de timp se plamadeste drojdia de bere, dizolvata cu putin lapte caldut, cu o lingura de faina si cu o lingurita de zahar.
Dupa ce dovleacul a fiert, se strecoara si cu zeama de la el se opareste malaiul amestecat cu grisul si cu zaharul, iar peste acestea se adauga dovleacul trecut prin sita, galbenusurile, unt topit sau ulei, smantana, drojdia crescuta (plamadita), sarea si la urma albusurile batute spuma.
Totul se amesteca, nu prea mult ca sa nu cada albusurile. Compozitia obtinuta se toarna in una sau doua tavi bine unse cu unt sau cu ulei si se introduce in cuptorul bine incalzit.
Dupa ce turta a crescut si incepe sa se rumeneasca, se micsoreaza temperatura cuptorului (se reduce sursa de caldura). Se serveste calda.
300 g malai, 100 g gris, 200 g faina, 300 g zahar tos, 1 kg dovleac, 2-3 oua, 50 g drojdie de bere, 100 g unt, margarina sau ulei, 1 pahar de smantana, sare.
Mod de preparare
Dovleacul curatat de coaja se da pe razatoare si se pune la fiert. In acest interval de timp se plamadeste drojdia de bere, dizolvata cu putin lapte caldut, cu o lingura de faina si cu o lingurita de zahar.
Dupa ce dovleacul a fiert, se strecoara si cu zeama de la el se opareste malaiul amestecat cu grisul si cu zaharul, iar peste acestea se adauga dovleacul trecut prin sita, galbenusurile, unt topit sau ulei, smantana, drojdia crescuta (plamadita), sarea si la urma albusurile batute spuma.
Totul se amesteca, nu prea mult ca sa nu cada albusurile. Compozitia obtinuta se toarna in una sau doua tavi bine unse cu unt sau cu ulei si se introduce in cuptorul bine incalzit.
Dupa ce turta a crescut si incepe sa se rumeneasca, se micsoreaza temperatura cuptorului (se reduce sursa de caldura). Se serveste calda.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :