Statistics:
Visits: 710 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu carne III
Q: | Intreaba despre Placinta cu carne III |
Aceasta placinta se prepara cu carne pregatita la fel ca in reteta precedenta, cu deosebirea ca aluatul se prepara altfel :
600 g faina, 100 ml ulei, 1 ou, 1 lingura de otet, 1 lingurita de sare, apa cat primeste faina, 200-300 g unt sau margarina.
Din faina cu ulei, otet, sare si apa cat primeste se framanta aluatul potrivit de moale, fara sa fie lipicios. Se intinde cu sucitorul o foaie subtire si rotunda, se unge toata suprafata cu unt moale, apoi se fac pe ea opt taieturi de la margine spre centru, lasand la mijloc un disc avand diametrul aproximativ jumatate din cel al discului initial netaiat.
Se aseaza portiunile de aluat una peste alta si se lasa aluatul in repaus 1— 2 ore la loc racoros (nu la frigider), apoi se intinde cu sucitorul o foaie pana la grosimea de 5—6 mm, se impatureste in trei sau in patru, dupa care se intinde din nou o foaie subtire, de doua ori mai mare decat tava in care se coace placinta si se taie in doua, formand doua foi potrivite pentru suprafata tavii.
Una din ele se aseaza in tava unsa, se pune deasupra umplutura de carne (sau alta umplutura dorita), se intinde si apoi se acopera cu cealalta foaie, dupa care se lipesc marginile apasand cu degetele. Se unge pe deasupra cu ulei sau cu unt topit si se introduce placinta in cuptor, unde se tine pana se rumeneste.
600 g faina, 100 ml ulei, 1 ou, 1 lingura de otet, 1 lingurita de sare, apa cat primeste faina, 200-300 g unt sau margarina.
Din faina cu ulei, otet, sare si apa cat primeste se framanta aluatul potrivit de moale, fara sa fie lipicios. Se intinde cu sucitorul o foaie subtire si rotunda, se unge toata suprafata cu unt moale, apoi se fac pe ea opt taieturi de la margine spre centru, lasand la mijloc un disc avand diametrul aproximativ jumatate din cel al discului initial netaiat.
Se aseaza portiunile de aluat una peste alta si se lasa aluatul in repaus 1— 2 ore la loc racoros (nu la frigider), apoi se intinde cu sucitorul o foaie pana la grosimea de 5—6 mm, se impatureste in trei sau in patru, dupa care se intinde din nou o foaie subtire, de doua ori mai mare decat tava in care se coace placinta si se taie in doua, formand doua foi potrivite pentru suprafata tavii.
Una din ele se aseaza in tava unsa, se pune deasupra umplutura de carne (sau alta umplutura dorita), se intinde si apoi se acopera cu cealalta foaie, dupa care se lipesc marginile apasand cu degetele. Se unge pe deasupra cu ulei sau cu unt topit si se introduce placinta in cuptor, unde se tine pana se rumeneste.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :