Statistics:
Visits: 925 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Baclava cu sirop
Q: | Intreaba despre Baclava cu sirop |
Ingrediente
500 g foi de placinta din comert
Pentru umplutura:
350-400 g nuci pisate, 25 g coaja de lamaie, vanilie.
Pentru sirop:
400 g zahar, 100 g miere de albine, 1 L apa, coaja de lamaie, vanilie.
Mod de preparare
Foile de placinta sau de strudel se taie dreptunghiular, de marimea tavii. Cantitatea de foi se imparte in trei parti egale. Prima parte de foi se pune in tava unsa cu ulei, avand grija sa se stropeasca fiecare foaie cu ulei.
Deasupra se pune pe intreaga suprafata a foilor jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi (a doua parte) stropite de asemenea cu ulei.
Se pune si se intinde apoi restul de umplutura si deasupra se pune ultima parte de foi stropite cu ulei. Se taie cu un cutit bine ascutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduc in cuptor, la foc potrivit.
Cand baclavaua este coapta, se toarna peste ea un sirop de zahar chiar fierbinte, dupa care se lasa sa se raceasca si se poate servi.
500 g foi de placinta din comert
Pentru umplutura:
350-400 g nuci pisate, 25 g coaja de lamaie, vanilie.
Pentru sirop:
400 g zahar, 100 g miere de albine, 1 L apa, coaja de lamaie, vanilie.
Mod de preparare
Foile de placinta sau de strudel se taie dreptunghiular, de marimea tavii. Cantitatea de foi se imparte in trei parti egale. Prima parte de foi se pune in tava unsa cu ulei, avand grija sa se stropeasca fiecare foaie cu ulei.
Deasupra se pune pe intreaga suprafata a foilor jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi (a doua parte) stropite de asemenea cu ulei.
Se pune si se intinde apoi restul de umplutura si deasupra se pune ultima parte de foi stropite cu ulei. Se taie cu un cutit bine ascutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduc in cuptor, la foc potrivit.
Cand baclavaua este coapta, se toarna peste ea un sirop de zahar chiar fierbinte, dupa care se lasa sa se raceasca si se poate servi.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :