FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 925
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Baclava cu sirop

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Baclava cu sirop

 Q:   Intreaba despre Baclava cu sirop       
Baclava cu siropIngrediente

500 g foi de placinta din comert

Pentru umplutura:
350-400 g nuci pisate, 25 g coaja de lamaie, vanilie.

Pentru sirop:
400 g zahar, 100 g miere de albine, 1 L apa, coaja de lamaie, vanilie.

Mod de preparare

Foile de placinta sau de strudel se taie dreptunghiular, de marimea tavii. Cantitatea de foi se imparte in trei parti egale. Prima parte de foi se pune in tava unsa cu ulei, avand grija sa se stropeasca fiecare foaie cu ulei.

Deasupra se pune pe intreaga suprafata a foilor jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi (a doua parte) stropite de asemenea cu ulei.

Se pune si se intinde apoi restul de umplutura si deasupra se pune ultima parte de foi stropite cu ulei. Se taie cu un cutit bine ascutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduc in cuptor, la foc potrivit.

Cand baclavaua este coapta, se toarna peste ea un sirop de zahar chiar fierbinte, dupa care se lasa sa se raceasca si se poate servi.


Tag-uri: baclava, sirop, foi, placinta



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :