Statistics:
Visits: 880 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu gris si cu fructe din dulceata
Q: | Intreaba despre Placinta cu gris si cu fructe din dulceata |
Ingrediente
Pentru aluat:
400 g faina, 200 g unt, 50 g zahar, 5 g sare.
Pentru umplutura:
300 g gris, 5 oua, 1 L lapte, 200 g zahar tos, 1-2 pachetele de zahar vanilat, coaja de portocala rasa, 300 g fructe din orice dulceata.
Mod de preparare
Din unt, faina, zahar (50 g) si putina sare se prepara o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii in care se coace placinta.
Separat, intr-o oala, se pune laptele sa fiarba in care se toarna grisul treptat, cate putin, presarandu-se sub forma de ploaie si amestecand repede cu un tel, ca sa nu se faca cocoloase.
Se adauga zaharul, zahar vanilat si dupa ce s-a racit putin se adauga pe rand, unul cate unul, ouale si se amesteca cu coaja de portocala sau de lamaie rasa, fructe din dulceata sau fructe confiate, taiate in bucatele mici si se aseaza in tava peste foaia intinsa, iar peste aceasta umplutura de gris nivelat se pune cealalta foaie de aluat.
Placinta se taie de cruda, cu un cutit cu lama subtire (fara sa se deformeze), se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste frumos pe deasupra. Dupa gust, se poate servi cu sirop de fructe sau de zahar ars (caramel).
Pentru aluat:
400 g faina, 200 g unt, 50 g zahar, 5 g sare.
Pentru umplutura:
300 g gris, 5 oua, 1 L lapte, 200 g zahar tos, 1-2 pachetele de zahar vanilat, coaja de portocala rasa, 300 g fructe din orice dulceata.
Mod de preparare
Din unt, faina, zahar (50 g) si putina sare se prepara o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii in care se coace placinta.
Separat, intr-o oala, se pune laptele sa fiarba in care se toarna grisul treptat, cate putin, presarandu-se sub forma de ploaie si amestecand repede cu un tel, ca sa nu se faca cocoloase.
Se adauga zaharul, zahar vanilat si dupa ce s-a racit putin se adauga pe rand, unul cate unul, ouale si se amesteca cu coaja de portocala sau de lamaie rasa, fructe din dulceata sau fructe confiate, taiate in bucatele mici si se aseaza in tava peste foaia intinsa, iar peste aceasta umplutura de gris nivelat se pune cealalta foaie de aluat.
Placinta se taie de cruda, cu un cutit cu lama subtire (fara sa se deformeze), se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste frumos pe deasupra. Dupa gust, se poate servi cu sirop de fructe sau de zahar ars (caramel).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :