Statistics:
Visits: 862 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu visine I
Q: | Intreaba despre Placinta cu visine I |
Ingrediente
300 g faina, 300 g smantana, 2 oua, 200 g zahar, 600 g visine, 50 g pesmet alb, 50 g zahar pudra.
Mod de preparare
Se freaca ouale cu 100 g zahar 5—6 min, dupa care se adauga faina, smantana, putina sare si se framanta bine. Se lasa aluatul sa se odihneasca
1—2 ore.
In acest interval de timp se scot simburii visinelor, se adauga restul de zahar, pesmet si se lasa sa stea cam 1 ora. Din aluat se intind doua foi cu grosimea de 1 cm.
Prima foaie se aseaza pe o tava si se coace pe jumatate, apoi se scoate din cuptor, se presara cu putin pesmet si se pun deasupra visinele scurse de zeama, peste care se aseaza patrate cu latura de circa 10 cm, decupate din a doua foaie.
Acestea se ung cu ou pe deasupra sau se presara cu putin zahar tos si se introduce tava din nou in cuptor. Se coace placinta pana s-a rumenit potrivit.
Se taie dupa ce s-a racit pe jumatate, dupa conturul patratelor suprapuse si se presara pe deasupra cu zahar pudra.
300 g faina, 300 g smantana, 2 oua, 200 g zahar, 600 g visine, 50 g pesmet alb, 50 g zahar pudra.
Mod de preparare
Se freaca ouale cu 100 g zahar 5—6 min, dupa care se adauga faina, smantana, putina sare si se framanta bine. Se lasa aluatul sa se odihneasca
1—2 ore.
In acest interval de timp se scot simburii visinelor, se adauga restul de zahar, pesmet si se lasa sa stea cam 1 ora. Din aluat se intind doua foi cu grosimea de 1 cm.
Prima foaie se aseaza pe o tava si se coace pe jumatate, apoi se scoate din cuptor, se presara cu putin pesmet si se pun deasupra visinele scurse de zeama, peste care se aseaza patrate cu latura de circa 10 cm, decupate din a doua foaie.
Acestea se ung cu ou pe deasupra sau se presara cu putin zahar tos si se introduce tava din nou in cuptor. Se coace placinta pana s-a rumenit potrivit.
Se taie dupa ce s-a racit pe jumatate, dupa conturul patratelor suprapuse si se presara pe deasupra cu zahar pudra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :