Statistics:
Visits: 939 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu branza
Q: | Intreaba despre Placinta cu branza |
Ingrediente
Pentru aluat:
300 g faina, 1 pachet margarina sau 1 pachet unt, 4 linguri apa, 1 lingura otet, sare.
Pentru umplutura:
1 kg branza de vaca, 200 g zahar, 100 g faina, 75 g unt, 4 oua intregi, stafide, coaja rasa de la 1 lamaie, zahar vanilat.
Mod de preparare
Se amesteca componentele pentru aluat pana se omogenizeaza, dar nu se framanta, incat pot ramane bucatele mici de grasime in coca.
Aluatul se tine la rece 2—4 ore, fara sa inghete, apoi se intinde jumatate din aluat pe fundul tavii unsa cu unt.
Umplutura se prepara amestecand componentele pana se obtine o compozitie omogena. Se aseaza umplutura in tava, se niveleaza si se acopera cu cealalta jumatate din aluat. Se inteapa in cateva locuri cu furculita, patrunzand pana la fundul tavii. Se poate unge cu ou. Se introduce placinta in cuptorul incins, se coace la foc iute 10—15 min, apoi se reduce temperatura si se continua coacerea pana se rumeneste frumos.
Pentru aluat:
300 g faina, 1 pachet margarina sau 1 pachet unt, 4 linguri apa, 1 lingura otet, sare.
Pentru umplutura:
1 kg branza de vaca, 200 g zahar, 100 g faina, 75 g unt, 4 oua intregi, stafide, coaja rasa de la 1 lamaie, zahar vanilat.
Mod de preparare
Se amesteca componentele pentru aluat pana se omogenizeaza, dar nu se framanta, incat pot ramane bucatele mici de grasime in coca.
Aluatul se tine la rece 2—4 ore, fara sa inghete, apoi se intinde jumatate din aluat pe fundul tavii unsa cu unt.
Umplutura se prepara amestecand componentele pana se obtine o compozitie omogena. Se aseaza umplutura in tava, se niveleaza si se acopera cu cealalta jumatate din aluat. Se inteapa in cateva locuri cu furculita, patrunzand pana la fundul tavii. Se poate unge cu ou. Se introduce placinta in cuptorul incins, se coace la foc iute 10—15 min, apoi se reduce temperatura si se continua coacerea pana se rumeneste frumos.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :