Statistics:
Visits: 1,036 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru placinta cu mere
Q: | Intreaba despre O reteta pentru placinta cu mere |
Ingrediente
aluat fraged, 2 kg mere, 5—6 linguri zahar, scortisoara.
Mod de preparare
Se imparte coca in doua parti egale pentru doua foi.
Umplutura :
se curata merele, se rad pe partea mare a râzatoarei intr-o cratita, se adauga 5-6 linguri zahar dupa gust si se aseaza pe foc sa se caleasca.
Se amesteca incontinuu si cand zeama din mere a scazut se adauga o lingurita scortisoara pisata, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Din jumatate de coca se intinde o, foaie pe o tava de placinta de marime potrivita. Se aseaza foaia pe tava neunsa, se pun la mijloc merele dupa ce s-au racit, iar pe deasupra se intinde cealalta foaie.
Se introduce tava in cuptor la un foc potrivit unde se lasa 30—35 minute.
Cand placinta este gata se taie calda in patrate potrivit de mari, se pudreaza cu zahar pudra. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe un platou.
aluat fraged, 2 kg mere, 5—6 linguri zahar, scortisoara.
Mod de preparare
Se imparte coca in doua parti egale pentru doua foi.
Umplutura :
se curata merele, se rad pe partea mare a râzatoarei intr-o cratita, se adauga 5-6 linguri zahar dupa gust si se aseaza pe foc sa se caleasca.
Se amesteca incontinuu si cand zeama din mere a scazut se adauga o lingurita scortisoara pisata, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Din jumatate de coca se intinde o, foaie pe o tava de placinta de marime potrivita. Se aseaza foaia pe tava neunsa, se pun la mijloc merele dupa ce s-au racit, iar pe deasupra se intinde cealalta foaie.
Se introduce tava in cuptor la un foc potrivit unde se lasa 30—35 minute.
Cand placinta este gata se taie calda in patrate potrivit de mari, se pudreaza cu zahar pudra. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe un platou.
Tag-uri: placinta, mere, zahar, scortisoara |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :