Statistics:
Visits: 1,251 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare cu carne de porc si prune uscate
Q: | Intreaba despre Mancare cu carne de porc si prune uscate |
Ingrediente:
Carne de porc 750 g, prune uscate 600 g, ceapă 500 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, zahăr 75 g, ulei 150 g, făină 50 g, supă de oase 400 ml, lămâie 100 g, sare.
Cum se prepară:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei se adaugă morcovii şi ţelina tăiate julien şi se călesc împreună. După ce s-au călit, se sting cu supă de oase, se lasă să fiarbă circa 30 min, se pasează sosul printr-un moţ sau sită şi se pune din nou la fiert. Făina se rumeneşte într-o tigaie, fără grăsime, apoi se adaugă la sos împreună cu zahărul. Carnea se taie felii, se prăjeşte pe jumătate în ulei şi se pune în sos, împreună cu uleiul în care s-a prăjit. Prunele se ţin câteva ore în apă călduţă, se scurg, se adaugă la mâncare şi se fierb la un foc domol încă circa o oră. Când mâncarea este aproape gata, se aşează pe deasupra felii de lămâie şi se mai fierbe circa 10 min la cuptor. În caz că se foloseşte carne afumată, atunci aceasta se fierbe aparte circa o oră şi se porţionează, iar prunele se fierb în sos circa o oră, apoi se toarnă peste carnea afumată şi se mai fierb împreună câteva minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de porc 750 g, prune uscate 600 g, ceapă 500 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, zahăr 75 g, ulei 150 g, făină 50 g, supă de oase 400 ml, lămâie 100 g, sare.
Cum se prepară:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei se adaugă morcovii şi ţelina tăiate julien şi se călesc împreună. După ce s-au călit, se sting cu supă de oase, se lasă să fiarbă circa 30 min, se pasează sosul printr-un moţ sau sită şi se pune din nou la fiert. Făina se rumeneşte într-o tigaie, fără grăsime, apoi se adaugă la sos împreună cu zahărul. Carnea se taie felii, se prăjeşte pe jumătate în ulei şi se pune în sos, împreună cu uleiul în care s-a prăjit. Prunele se ţin câteva ore în apă călduţă, se scurg, se adaugă la mâncare şi se fierb la un foc domol încă circa o oră. Când mâncarea este aproape gata, se aşează pe deasupra felii de lămâie şi se mai fierbe circa 10 min la cuptor. În caz că se foloseşte carne afumată, atunci aceasta se fierbe aparte circa o oră şi se porţionează, iar prunele se fierb în sos circa o oră, apoi se toarnă peste carnea afumată şi se mai fierb împreună câteva minute.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: mancare, carne de porc, prune uscate |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :