Statistics:
Visits: 1,347 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Orez cu prune uscate
Q: | Intreaba despre Orez cu prune uscate |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g prune uscate, 300 g orez, 100-150 g zahăr. 100 ml ulei, coajă de lămaie, sare.
Mod de preparare
Prunele uscate se pun la inmuiat in apă călduţă timp de 1—2 ore, după care se spală in mai multe ape reci, apoi se pun la fiert intr-o cratiţă largă cu 2 I de apă.
Intre timp, se spală orezul in 2—3 ape şi cand prunele sunt pe jumătate fierte se adaugă orezul, puţină sare, o coajă de lămaie, 2—3 coji de scorţişoară şi uleiul. Se lasă să dea in clocot, după care se adaugă, după gust, zahăr natural, ori zahăr caramelizat stins cu zeamă de prune.
Se amestecă roată pe fundul vasului cu o lingură de lemn, ca să se amestece orezul cu prunele, se acoperă cratiţa cu capac şi se fierbe in continuare pe foc foarte domol, orezul şi prunele fiind gata in 30—40 min. Se serveşte rece.
Pentru 6 porţii: 600 g prune uscate, 300 g orez, 100-150 g zahăr. 100 ml ulei, coajă de lămaie, sare.
Mod de preparare
Prunele uscate se pun la inmuiat in apă călduţă timp de 1—2 ore, după care se spală in mai multe ape reci, apoi se pun la fiert intr-o cratiţă largă cu 2 I de apă.
Intre timp, se spală orezul in 2—3 ape şi cand prunele sunt pe jumătate fierte se adaugă orezul, puţină sare, o coajă de lămaie, 2—3 coji de scorţişoară şi uleiul. Se lasă să dea in clocot, după care se adaugă, după gust, zahăr natural, ori zahăr caramelizat stins cu zeamă de prune.
Se amestecă roată pe fundul vasului cu o lingură de lemn, ca să se amestece orezul cu prunele, se acoperă cratiţa cu capac şi se fierbe in continuare pe foc foarte domol, orezul şi prunele fiind gata in 30—40 min. Se serveşte rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :