FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,340
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Orez cu prune uscate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Orez cu prune uscate

 Q:   Intreaba despre Orez cu prune uscate       
Orez cu prune uscateIngrediente

Pentru 6 porţii: 600 g prune uscate, 300 g orez, 100-150 g zahăr. 100 ml ulei, coajă de lămaie, sare.

Mod de preparare

Prunele uscate se pun la inmuiat in apă călduţă timp de 1—2 ore, după care se spală in mai multe ape reci, apoi se pun la fiert intr-o cratiţă largă cu 2 I de apă.

Intre timp, se spală orezul in 2—3 ape şi cand prunele sunt pe jumătate fierte se adaugă orezul, puţină sare, o coajă de lămaie, 2—3 coji de scorţişoară şi uleiul. Se lasă să dea in clocot, după care se adaugă, după gust, zahăr natural, ori zahăr caramelizat stins cu zeamă de prune.

Se amestecă roată pe fundul vasului cu o lingură de lemn, ca să se amestece orezul cu prunele, se acoperă cratiţa cu capac şi se fierbe in continuare pe foc foarte domol, orezul şi prunele fiind gata in 30—40 min. Se serveşte rece.


Tag-uri: orez, prune, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :