Statistics:
Visits: 2,168 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de porc cu prune uscate- din Ardeal
Q: | Intreaba despre Ciorba de porc cu prune uscate- din Ardeal |
Ingrediente:
Carne de porc 400-500 g, morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ulei 50 g, prune uscate 300 g, făină 220 g, unt 40 g, ouă 2 buc, smântână 200 g, oţet-9° 40 ml, pătrunjel verde 1 leg. sare.
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei. In uleiul rămas se căleşte ceapa tocată şi zarzavatul tăiat julien. Se sting cu apă şi se pun la fiert împreună cu carnea. Din 200 g făină, unt şi ouă se prepară o cocă moale, din care se fac găluşte de mărimea unei alune, ce se fierb în ciorbă. Prunele se ţin câteva ore în apă şi se adaugă la ciorbă în momentul în care carnea este aproape gata. Restul de 20 g făină se amestecă cu smântână şi se pune în ciorbă. Se potriveşte- gustul cu oţet şi sare, iar la servit se presară verdeaţă.
Carne de porc 400-500 g, morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ulei 50 g, prune uscate 300 g, făină 220 g, unt 40 g, ouă 2 buc, smântână 200 g, oţet-9° 40 ml, pătrunjel verde 1 leg. sare.
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie bucăţi, se sărează şi se prăjeşte în ulei. In uleiul rămas se căleşte ceapa tocată şi zarzavatul tăiat julien. Se sting cu apă şi se pun la fiert împreună cu carnea. Din 200 g făină, unt şi ouă se prepară o cocă moale, din care se fac găluşte de mărimea unei alune, ce se fierb în ciorbă. Prunele se ţin câteva ore în apă şi se adaugă la ciorbă în momentul în care carnea este aproape gata. Restul de 20 g făină se amestecă cu smântână şi se pune în ciorbă. Se potriveşte- gustul cu oţet şi sare, iar la servit se presară verdeaţă.
Tag-uri: ciorba, prune uscate, smantana, verdeata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :