FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 814
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Friganele de conopida

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Friganele de conopida

 Q:   Intreaba despre Friganele de conopida       
Friganele de conopidaIngrediente

1 kg conopidă, ulei pentru prăjit.
Pentru coca de frigănele: 200 g făină, 10 g drojdie, 50 g unt sau ulei, 2-3 ouă, 1/4 I lapte sau apă, sare.

Mod de prepapare

Se pune făina într-un castron, se adaugă drojdia desfăcută cu lapte călduţ sau cu apă, untul sau uleiul, puţină sare şi gălbenuşurile. Se amestecă şi dacă mai trebuie se adaugă lichid sau făină, astfel ca să se obţină o cocă nici tare nici moale, doar puţin mai consistentă decat coca de clătite, după care se lasă acoperită, la un loc cald, ca să crească 1 1/2 oră.

Intre timp, se pune la fiert în apă cu puţină sare conopida desfăcută în bucheţele sau în bucăţi egale. Se fierbe atat cat să nu se zdrobească, apoi se scoate şi se pune pe o strecurătoare să se scurgă de apă. Inainte de servire se pune într-o tigaie uleiul la încins, apoi se pun bucăţile de conopidă date prin coca la care s-au adăugat la urmă albuşurile bătute spumă. Se prăjesc pe foc domol, ca să nu se rumenească brusc. Se servesc calde.


Tag-uri: friganele, conopida, faina, drojdie



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 13 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :