Statistics:
Visits: 1,711 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Conopida marinata
Q: | Intreaba despre Conopida marinata |
Se alege conopida bine dezvoltata si indesata, Se desface in buchetele, se pune intr-un vas cu apa putin sarata, in care se lasa 1—2 ore, apoi se spala in cateva ape si se aseaza intr-o cratita peste care se toarna apa clocotita.
Dupa 5-6 min se scurge de apa, se aseaza in borcane care se umplu cu saramura pregatita in felul urmator:
la 1 l de otet se pun 1 l de apa si 30—40 g sare si se dau intr-un clocot, dupa care se toarna peste conopida si se acopera ermetic. A doua zi se scurge toata saramura, se mai adauga la ea 1 l de apa si se da din nou intr-un clocot, se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna napoi in borcan peste conopida si se leaga strans cu celofan si cu sfoara.
Ca sa nu iasa buchetelele de conopida din saramura, peste acestea se aranjeaza cateva scandurele subtiri care se sprijina sub gatul borcanului.
Dupa 5-6 min se scurge de apa, se aseaza in borcane care se umplu cu saramura pregatita in felul urmator:
la 1 l de otet se pun 1 l de apa si 30—40 g sare si se dau intr-un clocot, dupa care se toarna peste conopida si se acopera ermetic. A doua zi se scurge toata saramura, se mai adauga la ea 1 l de apa si se da din nou intr-un clocot, se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna napoi in borcan peste conopida si se leaga strans cu celofan si cu sfoara.
Ca sa nu iasa buchetelele de conopida din saramura, peste acestea se aranjeaza cateva scandurele subtiri care se sprijina sub gatul borcanului.
Tag-uri: conopida, borcane, conopida marinata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :