Statistics:
Visits: 872 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Friganele de conopida
Q: | Intreaba despre Friganele de conopida |
Ingrediente
1 kg conopidă, ulei pentru prăjit.
Pentru coca de frigănele: 200 g făină, 10 g drojdie, 50 g unt sau ulei, 2-3 ouă, 1/4 I lapte sau apă, sare.
Mod de prepapare
Se pune făina într-un castron, se adaugă drojdia desfăcută cu lapte călduţ sau cu apă, untul sau uleiul, puţină sare şi gălbenuşurile. Se amestecă şi dacă mai trebuie se adaugă lichid sau făină, astfel ca să se obţină o cocă nici tare nici moale, doar puţin mai consistentă decat coca de clătite, după care se lasă acoperită, la un loc cald, ca să crească 1 1/2 oră.
Intre timp, se pune la fiert în apă cu puţină sare conopida desfăcută în bucheţele sau în bucăţi egale. Se fierbe atat cat să nu se zdrobească, apoi se scoate şi se pune pe o strecurătoare să se scurgă de apă. Inainte de servire se pune într-o tigaie uleiul la încins, apoi se pun bucăţile de conopidă date prin coca la care s-au adăugat la urmă albuşurile bătute spumă. Se prăjesc pe foc domol, ca să nu se rumenească brusc. Se servesc calde.
1 kg conopidă, ulei pentru prăjit.
Pentru coca de frigănele: 200 g făină, 10 g drojdie, 50 g unt sau ulei, 2-3 ouă, 1/4 I lapte sau apă, sare.
Mod de prepapare
Se pune făina într-un castron, se adaugă drojdia desfăcută cu lapte călduţ sau cu apă, untul sau uleiul, puţină sare şi gălbenuşurile. Se amestecă şi dacă mai trebuie se adaugă lichid sau făină, astfel ca să se obţină o cocă nici tare nici moale, doar puţin mai consistentă decat coca de clătite, după care se lasă acoperită, la un loc cald, ca să crească 1 1/2 oră.
Intre timp, se pune la fiert în apă cu puţină sare conopida desfăcută în bucheţele sau în bucăţi egale. Se fierbe atat cat să nu se zdrobească, apoi se scoate şi se pune pe o strecurătoare să se scurgă de apă. Inainte de servire se pune într-o tigaie uleiul la încins, apoi se pun bucăţile de conopidă date prin coca la care s-au adăugat la urmă albuşurile bătute spumă. Se prăjesc pe foc domol, ca să nu se rumenească brusc. Se servesc calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 13 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :