FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,119
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciuperci uscate

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ciuperci uscate

 Q:   Intreaba despre Ciuperci uscate       
Ciuperci uscateSe aleg ciuperci tinere, proaspat culese si sanatoase, care se curata in asa fel ca sa nu se mai spele, stergandu-se bine cu un servet uscat. Se pregatesc doua categorii (calitati) de ciuperci:
1) ciuperci palarioare sau ciuperci mici cu piciorusele fragede;
2) ciuperci mai mature sau cu picioruse mai mari care se taie foarte subtire ca sa se usuce cat mai repede.

Ciupercile mici si cele taiate in felii, mai ales piciorusele, se insira pe ata care se intinde orizontal pe o rama de lemn. In tot timpul uscarii, ciupercile trebuie rasucite de cateva ori pe zi ca sa se usuce bine peste tot si sa nu se lipeasca intre ele.

Se recomanda sa se usuce cat mai repede, caci altfel fac viermi. Ciupercile uscate se pastreaza in saculeti de tifon atarnati intr-un loc uscat.

Inainte de a fi preparate, ciupercile uscate se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 min, dupa care se spala bine pentru a se inlatura praful si se tin in apa calduta pana se umfla.

Apa in care s-au inmuiat ciupercile nu se arunca ci se foloseste la prepararea sosului sau la mancaruri.


Tag-uri: ciuperci uscate, ciuperci tinere



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :