Statistics:
Visits: 1,183 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci uscate
Q: | Intreaba despre Ciuperci uscate |
Se aleg ciuperci tinere, proaspat culese si sanatoase, care se curata in asa fel ca sa nu se mai spele, stergandu-se bine cu un servet uscat. Se pregatesc doua categorii (calitati) de ciuperci:
1) ciuperci palarioare sau ciuperci mici cu piciorusele fragede;
2) ciuperci mai mature sau cu picioruse mai mari care se taie foarte subtire ca sa se usuce cat mai repede.
Ciupercile mici si cele taiate in felii, mai ales piciorusele, se insira pe ata care se intinde orizontal pe o rama de lemn. In tot timpul uscarii, ciupercile trebuie rasucite de cateva ori pe zi ca sa se usuce bine peste tot si sa nu se lipeasca intre ele.
Se recomanda sa se usuce cat mai repede, caci altfel fac viermi. Ciupercile uscate se pastreaza in saculeti de tifon atarnati intr-un loc uscat.
Inainte de a fi preparate, ciupercile uscate se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 min, dupa care se spala bine pentru a se inlatura praful si se tin in apa calduta pana se umfla.
Apa in care s-au inmuiat ciupercile nu se arunca ci se foloseste la prepararea sosului sau la mancaruri.
1) ciuperci palarioare sau ciuperci mici cu piciorusele fragede;
2) ciuperci mai mature sau cu picioruse mai mari care se taie foarte subtire ca sa se usuce cat mai repede.
Ciupercile mici si cele taiate in felii, mai ales piciorusele, se insira pe ata care se intinde orizontal pe o rama de lemn. In tot timpul uscarii, ciupercile trebuie rasucite de cateva ori pe zi ca sa se usuce bine peste tot si sa nu se lipeasca intre ele.
Se recomanda sa se usuce cat mai repede, caci altfel fac viermi. Ciupercile uscate se pastreaza in saculeti de tifon atarnati intr-un loc uscat.
Inainte de a fi preparate, ciupercile uscate se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 min, dupa care se spala bine pentru a se inlatura praful si se tin in apa calduta pana se umfla.
Apa in care s-au inmuiat ciupercile nu se arunca ci se foloseste la prepararea sosului sau la mancaruri.
Tag-uri: ciuperci uscate, ciuperci tinere |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :