Statistics:
Visits: 995 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci cu orez
Q: | Intreaba despre Ciuperci cu orez |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500-600 g ciuperci, 200 g orez, 100 g ceapă, 150 ml ulei, 30 g bulion de roşii sau cateva roşii, sare, piper.
Mod de preparare
Se pregătesc ciupercile fierte la fel ca in reţeta Ciuperci cu măsline. Separat, intr-o cratiţă se căleşte in ulei infierbantat ceapa tăiată mărunt. Cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se impreună 5—10 min, după care se stinge cu apa in care au fiert ciupercile, socotindu-se la 1 parte orez, 3 părţi lichid.
Se adaugă ciupercile, sare şi piper, după gust, se amestecă bine, se acoperă cratiţă cu un capac şi se lasă pe foc domol sau se introduce in cuptorul slab incălzit, unde in 20—30 min sunt gata.
Ciupercile cu orez se pot servi calde sau reci, cu sos tomat. Pilaful de ciuperci se poate prepara atat din ciuperci proaspete de diferite soiuri comestibile, cat ÅŸi din ciuperci uscate.
Pentru 6 porţii: 500-600 g ciuperci, 200 g orez, 100 g ceapă, 150 ml ulei, 30 g bulion de roşii sau cateva roşii, sare, piper.
Mod de preparare
Se pregătesc ciupercile fierte la fel ca in reţeta Ciuperci cu măsline. Separat, intr-o cratiţă se căleşte in ulei infierbantat ceapa tăiată mărunt. Cand s-a rumenit se adaugă orezul spălat şi bine scurs, călindu-se impreună 5—10 min, după care se stinge cu apa in care au fiert ciupercile, socotindu-se la 1 parte orez, 3 părţi lichid.
Se adaugă ciupercile, sare şi piper, după gust, se amestecă bine, se acoperă cratiţă cu un capac şi se lasă pe foc domol sau se introduce in cuptorul slab incălzit, unde in 20—30 min sunt gata.
Ciupercile cu orez se pot servi calde sau reci, cu sos tomat. Pilaful de ciuperci se poate prepara atat din ciuperci proaspete de diferite soiuri comestibile, cat ÅŸi din ciuperci uscate.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :