Statistics:
Visits: 1,053 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmalute de orez si ciuperci in foi de vita
Q: | Intreaba despre Sarmalute de orez si ciuperci in foi de vita |
Ingrediente
200-300 g orez, 300 g ciuperci, 150 g ceapă, 200 ml ulei, 1 kg foi man de spanac sau de viţă, 1 I borş, 1 lingură făină, verdeaţă, sare, piper, smantană.
Mod de preparare
Orezul se prepară impreună cu ciupercile, la fel ca in reţeta interioară.
Foile de viţă sărate se ţin la desărat de pe o zi pe alta in apă rece. Foile verzi de spanac, lobodă, ştevie, podbal sau de viţă se opăresc cu apă acidulată cu borş sau cu oţet.
După ce se răcesc frunzele răsfirate pe o planşetă, se taie codiţele. Se ia cate o foaie, se intinde pe palmă, se pune umplutura de orez cu ciuperci şi se infăşoară bine rezultand astfel sărmăluţele.
Acestea se aşază intr-o cratiţă in care s-au pus mai intai pe fund cateva foi mai groase, se presară intre ele verdeaţă tăiată mărunt şi apoi se umple cu sosul preparat din făină călită puţin şi stinsă cu apă şi cu borş, potrivindu-se la gust şi de sare.
Se pun la fiert la foc domol şi, cand şant aproape gata, se mai adaugă smantană sau se servesc cu smantană separat la sosieră.
200-300 g orez, 300 g ciuperci, 150 g ceapă, 200 ml ulei, 1 kg foi man de spanac sau de viţă, 1 I borş, 1 lingură făină, verdeaţă, sare, piper, smantană.
Mod de preparare
Orezul se prepară impreună cu ciupercile, la fel ca in reţeta interioară.
Foile de viţă sărate se ţin la desărat de pe o zi pe alta in apă rece. Foile verzi de spanac, lobodă, ştevie, podbal sau de viţă se opăresc cu apă acidulată cu borş sau cu oţet.
După ce se răcesc frunzele răsfirate pe o planşetă, se taie codiţele. Se ia cate o foaie, se intinde pe palmă, se pune umplutura de orez cu ciuperci şi se infăşoară bine rezultand astfel sărmăluţele.
Acestea se aşază intr-o cratiţă in care s-au pus mai intai pe fund cateva foi mai groase, se presară intre ele verdeaţă tăiată mărunt şi apoi se umple cu sosul preparat din făină călită puţin şi stinsă cu apă şi cu borş, potrivindu-se la gust şi de sare.
Se pun la fiert la foc domol şi, cand şant aproape gata, se mai adaugă smantană sau se servesc cu smantană separat la sosieră.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :