Statistics:
Visits: 920 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de burta
Q: | Intreaba despre Ciorba de burta |
Ingrediente :
Burtă de vacă 2 kg, picior de vacă 1 kg, morcovi 300 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, usturoi 20 g, ouă 2 buc, smântână 300 g, făină 50 g, oţet 40 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Burta şi piciorul de vacă se spală în mai multe ape, se opăresc bine, se spală din nou şi se pun la fiert în apă clocotită. După 30 minute se schimbă apa şi se fierbe în continuare circa trei ore. Se adaugă zarzavatul tăiat în patru, ceapa, usturoiul şi sarea şi se lasă să fiarbă, până ce burta este fiartă. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească şi se strecoară. Burta şi carnea de pe picior se taie fâşii subţiri, se pun în supa strecurată şi se dă vasul din nou la foc. Din smântână, făină, gălbenuşurile de ou şi 2-3 polonice de supă rece se prepară un sos, care se toarnă in ciorbă. Se adaugă oţetul sau zeama de lămâie şi se potriveşte gustul cu piper şi sare. Se mai fierbe circa 10 minute şi apoi se ia vasul de pe foc.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Burtă de vacă 2 kg, picior de vacă 1 kg, morcovi 300 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, usturoi 20 g, ouă 2 buc, smântână 300 g, făină 50 g, oţet 40 ml, piper, sare.
Mod de preparare :
Burta şi piciorul de vacă se spală în mai multe ape, se opăresc bine, se spală din nou şi se pun la fiert în apă clocotită. După 30 minute se schimbă apa şi se fierbe în continuare circa trei ore. Se adaugă zarzavatul tăiat în patru, ceapa, usturoiul şi sarea şi se lasă să fiarbă, până ce burta este fiartă. Se ia vasul de pe foc, se lasă să se răcească şi se strecoară. Burta şi carnea de pe picior se taie fâşii subţiri, se pun în supa strecurată şi se dă vasul din nou la foc. Din smântână, făină, gălbenuşurile de ou şi 2-3 polonice de supă rece se prepară un sos, care se toarnă in ciorbă. Se adaugă oţetul sau zeama de lămâie şi se potriveşte gustul cu piper şi sare. Se mai fierbe circa 10 minute şi apoi se ia vasul de pe foc.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :