FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 817
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciorba de burta cu smantana

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Ciorba de burta cu smantana

 Q:   Intreaba despre Ciorba de burta cu smantana       
Ciorba de burta cu smantana Ingrediente

Pentru 6—8 porţii: 2 kg burtă de vită, 2-3 oase sau 1 picior de vită, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 morcovi, 1 ţelină, 2 cepe, piper boabe, 1 foaie de dafin, 1 lingură de untură, 2 gălbenuşuri, 100 g smantana, sare şi oţet, după gust.

Mod de prepapare

Burta se freacă cu sare sau mălai pană rămîne albă, curăţindu-se şi de pieliţa interioară. Dacă sunt la îndemană oase de vacă, se taie sau se sparg cu un satar şi se pun pe fundul oalei. După aceea, burta curăţată şi bine spălată în cateva ape se rulează şi se aşază deasupra oaselor, se toarnă apă şi se pune pe foc puternic ca să dea într-un clocot, după care se scurge apa. Se spală din nou bine burta şi oasele, după care se aşază din nou în oală, la fel ca primă dată şi se lasă să fiarbă în apă cu puţină sare, timp de 8-10 ore, sau pană se înmoaie bine burta. Cand burta este mai bine de jumătate fiartă, se adaugă zarzavatul, piperul şi foaia de dafin.

După ce burta este bine fiartă, se taie în faşii foarte subţiri (ca tăiţeii de casă), se aşază într-o oală peste care se toarnă zeama strecurată şi se pune pe foc ca să dea într-un clocot, apoi se ia vasul de pe foc şi, după 10-20 min, se drege ciorba în felul următor: într-un castron se amestecă gălbenuşurile cu smantana sau iaurt şi 1/2 lingură de făină, subţiindu-se cu zeama din vasul cu burta, fiartă, apoi se toarnă în ciorbă, după care se potriveşte de sare şi se acreşte cu oţet după gust.

Notă. Intrucat burta fierbe greu şi are nevoie de circa 8-10 ore pentru a se muia bine, se recomandă să se fiarbă din ajun.
Ca să nu se prindă burta de fundul oalei, se pun oase sau un picior de vacă. In lipsă, pe fundul oalei se pun beţişoare făcute dintr-o scandura sau o şipcă tăiată în bucăţi. în timpul fierberii, burta se acoperă cu o farfurie deasupra căreia se pune o greutate, farfuria trebuind să fie 3-5 cm sub apă. Intre timp se spumuieşte şi se controlează să aibă apă suficientă.

Pentru aspectul ciorbei se rad morcovii cruzi prin răzătoarea deasă, se înăbuşă în untură, se sting cu zeama de burtă şi se strecoară prin sită sau tifon în ciorbă.
Pentru gust mai picant se pot adăuga în ciorbă crţiva gogoşari din oţet, tăiaţi subţire.


Tag-uri: ciorba, smantana, patrunjel, ceapa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :