Statistics:
Visits: 967 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de miel a la grec
Q: | Intreaba despre Ciorba de miel a la grec |
Ingrediente :
Carne de miel 500- 600 g, morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, ulei 50 g, orez 50 g, smântâna 300 g, ouă 2 buc, făină 25 g, lămâie 100 g, leuştean 1 leg, pătrunjel verde 1 leg, sare.
Mod de preparare :
Carnea de miel (de regulă capul, bucăţi de la gât şi coaste) se spală, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este necesar. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă dat pe răzătoare (julien), se călesc împreună şi se adaugă la ciorbă atunci când carnea este fiartă pe jumătate. Se fierb circa 30 minute, se pune orezul fiert separat şi smântâna amestecată cu făina şi gălbenuşurile de ou şi subţiată cu puţină apă. Se acreşte ciorba cu zeamă de lămâie, se mai potriveşte odată gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. La sfârşit se pune leuşteanul şi pătrunjelul verde tocate mărunt.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Carne de miel 500- 600 g, morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, ulei 50 g, orez 50 g, smântâna 300 g, ouă 2 buc, făină 25 g, lămâie 100 g, leuştean 1 leg, pătrunjel verde 1 leg, sare.
Mod de preparare :
Carnea de miel (de regulă capul, bucăţi de la gât şi coaste) se spală, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este necesar. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă dat pe răzătoare (julien), se călesc împreună şi se adaugă la ciorbă atunci când carnea este fiartă pe jumătate. Se fierb circa 30 minute, se pune orezul fiert separat şi smântâna amestecată cu făina şi gălbenuşurile de ou şi subţiată cu puţină apă. Se acreşte ciorba cu zeamă de lămâie, se mai potriveşte odată gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. La sfârşit se pune leuşteanul şi pătrunjelul verde tocate mărunt.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :