Statistics:
Visits: 937 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de varza acra
Q: | Intreaba despre Ciorba de varza acra |
Ingrediente
entru 6 porţii: 1,5 kg varză acră, 150 g ceapă, 50 g bulion, 50 ml ulei, 50 g făină, 100 g smantana, 50 g unt.
Mod de prepapare
Varza murată (căpăţana) se spală şi se taie subţire. Intre timp, se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit într-un vas cu ulei. După ce s-a înmuiat se adaugă bulionul, varza tăiată şi bine scursă de zeamă şi se călesc împreună, adăugandu-se cate puţină apă caldă. Cand varza s-a înmuiat, se stinge cu 2 l apă clocotită şi se mai fierbe 20-30 min, după care se adaugă sos de făină puţin prăjită cu unt, se potriveşte de sare şi se mai dă o dată în fiert. Ciorba, dacă nu este suficient de acră, se poate acri cu zeamă de varză, care a fost fiartă separat.
In ciorbă se mai pot adăuga: cartofi, orez, arpacaş sau paste făinoase, după plac.
entru 6 porţii: 1,5 kg varză acră, 150 g ceapă, 50 g bulion, 50 ml ulei, 50 g făină, 100 g smantana, 50 g unt.
Mod de prepapare
Varza murată (căpăţana) se spală şi se taie subţire. Intre timp, se curăţă ceapa, se spală, se taie mărunt şi se pune la călit într-un vas cu ulei. După ce s-a înmuiat se adaugă bulionul, varza tăiată şi bine scursă de zeamă şi se călesc împreună, adăugandu-se cate puţină apă caldă. Cand varza s-a înmuiat, se stinge cu 2 l apă clocotită şi se mai fierbe 20-30 min, după care se adaugă sos de făină puţin prăjită cu unt, se potriveşte de sare şi se mai dă o dată în fiert. Ciorba, dacă nu este suficient de acră, se poate acri cu zeamă de varză, care a fost fiartă separat.
In ciorbă se mai pot adăuga: cartofi, orez, arpacaş sau paste făinoase, după plac.
Tag-uri: ciorba, varza acra, ceapa, bulion |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :