Statistics:
Visits: 1,153 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de perisoare a la grec
Q: | Intreaba despre Ciorba de perisoare a la grec |
Ingrediente
500 g carne de vacă, 300 g ceapă, 1 ţelină, 100 g morcovi, 60 g orez, 3-4 roşii, 1 lingură bulion de roşii, 1 ou, 1 kg oase, 1/2 pahar de smantana, 2 gălbenuşuri, verdeaţă (cate 1 legătură de mărar şi pătrunjel), piper, sare şi zeamă sau sare de lămaie, după gust.
Mod de prepapare
Ciorba de perişoare â la grec se prepară la fel ca şi borşul de perişoare, cu deosebirea că se acreşte cu zeamă sau sare de lămaie, se drege cu gălbenuşuri de ou şi cu smantana şi nu se pune leuştean.
Perişoarele se pot face şi din carne de viţel sau de porc foarte slabă, sau amestecate în cantităţi egale. La perişoare, în loc de ouă se pot folosi numai albuşurile de la ouăle destinate pentru dresul ciorbei. Cand se drege ciorba, întai se bat gălbenuşurile cu smantana, apoi se subţiază cu ciorbă fierbinte, pană ce se atinge aproximativ temperatura ei, după care se toarnă în ciorbă. Dacă nu se respectă aceste indicaţii, se taie oul în ciorbă.
500 g carne de vacă, 300 g ceapă, 1 ţelină, 100 g morcovi, 60 g orez, 3-4 roşii, 1 lingură bulion de roşii, 1 ou, 1 kg oase, 1/2 pahar de smantana, 2 gălbenuşuri, verdeaţă (cate 1 legătură de mărar şi pătrunjel), piper, sare şi zeamă sau sare de lămaie, după gust.
Mod de prepapare
Ciorba de perişoare â la grec se prepară la fel ca şi borşul de perişoare, cu deosebirea că se acreşte cu zeamă sau sare de lămaie, se drege cu gălbenuşuri de ou şi cu smantana şi nu se pune leuştean.
Perişoarele se pot face şi din carne de viţel sau de porc foarte slabă, sau amestecate în cantităţi egale. La perişoare, în loc de ouă se pot folosi numai albuşurile de la ouăle destinate pentru dresul ciorbei. Cand se drege ciorba, întai se bat gălbenuşurile cu smantana, apoi se subţiază cu ciorbă fierbinte, pană ce se atinge aproximativ temperatura ei, după care se toarnă în ciorbă. Dacă nu se respectă aceste indicaţii, se taie oul în ciorbă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :