Statistics:
Visits: 1,012 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de ciuperci proaspete
Q: | Intreaba despre Ciorba de ciuperci proaspete |
Ingrediente :
Oase de vacă 1 kg, ciuperci proaspete 600 g, ulei 75 g, ceapă verde 4 leg, usturoi verde 1 leg, pătrunjel verde 1 leg, făină 25 g, smântână 200 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g sau oţet 9° 40 ml, roşii 350 g, sare.
Mod de preparare :
Oasele se sparg cu o bărdiţă, se pun la fiert în apă cu sare, se spumează cât este necesar, se lasă să fiarbă patru ore şi se strecoară ciorba. Ciupercile se opăresc, se taie julien şi se călesc în jumătate din cantitatea de ulei. Ceapa verde şi usturoiul verde se taie feliuţe şi se călesc în restul de ulei, se pun la ciorbă împreună cu ciupercile şi se fierb 30 minute. Smântâna se amestecă cu făina şi gălbenuşurile de ou şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare, se pune oţetul sau zeama de lămâie şi roşiile curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate cuburi. Se mai fierbe ciorba câteva minute, iar la sfârşit se pune verdeaţa tocată.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Oase de vacă 1 kg, ciuperci proaspete 600 g, ulei 75 g, ceapă verde 4 leg, usturoi verde 1 leg, pătrunjel verde 1 leg, făină 25 g, smântână 200 g, ouă 2 buc, lămâie 100 g sau oţet 9° 40 ml, roşii 350 g, sare.
Mod de preparare :
Oasele se sparg cu o bărdiţă, se pun la fiert în apă cu sare, se spumează cât este necesar, se lasă să fiarbă patru ore şi se strecoară ciorba. Ciupercile se opăresc, se taie julien şi se călesc în jumătate din cantitatea de ulei. Ceapa verde şi usturoiul verde se taie feliuţe şi se călesc în restul de ulei, se pun la ciorbă împreună cu ciupercile şi se fierb 30 minute. Smântâna se amestecă cu făina şi gălbenuşurile de ou şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare, se pune oţetul sau zeama de lămâie şi roşiile curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate cuburi. Se mai fierbe ciorba câteva minute, iar la sfârşit se pune verdeaţa tocată.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 21 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :