Statistics:
Visits: 1,089 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de macris din Moldova
Q: | Intreaba despre Ciorba de macris din Moldova |
Ingrediente :
Carne de vacă cu os 500 g, zarzavat de supă 300 g, ceapă 150 g, orez 50 g, ouă 2 buc, smântână 200 g, făină 25 g, ulei 50 g, măcriş 500 g, sare.
Mod de preparare :
Carnea se taie bucăţi, osul se sparge cu barda şi se pun împreună la fiert în apă cu sare. Îndată ce a început să fiarbă, se spumează cât este nevoie. Se lasă să fiarbă circa două ore, se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa, se mai fierbe 2 ore, se strecoară ciorba şi se pun bucăţile de carne. Măcrişul se taie ştraifuri, se căleşte în ulei şi se pune la ciorbă împreună cu orezul ce a fost fiert separat. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile de ou şi făina, se subţiază cu două polonice de ciorbă rece şi se adaugă la ciorbă. La sfârşit se mai potriveşte odată gustul de sare.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Carne de vacă cu os 500 g, zarzavat de supă 300 g, ceapă 150 g, orez 50 g, ouă 2 buc, smântână 200 g, făină 25 g, ulei 50 g, măcriş 500 g, sare.
Mod de preparare :
Carnea se taie bucăţi, osul se sparge cu barda şi se pun împreună la fiert în apă cu sare. Îndată ce a început să fiarbă, se spumează cât este nevoie. Se lasă să fiarbă circa două ore, se adaugă zarzavatul de supă şi ceapa, se mai fierbe 2 ore, se strecoară ciorba şi se pun bucăţile de carne. Măcrişul se taie ştraifuri, se căleşte în ulei şi se pune la ciorbă împreună cu orezul ce a fost fiert separat. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile de ou şi făina, se subţiază cu două polonice de ciorbă rece şi se adaugă la ciorbă. La sfârşit se mai potriveşte odată gustul de sare.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :