Statistics:
Visits: 1,348 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciorba de legume a la grec
Q: | Intreaba despre Ciorba de legume a la grec |
Ingrediente
80 g orez, 50 g morcovi, 50 g ţefină, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 50 g unt, 2 gălbenuşuri, 100 g smantană, 1 lămaie sau sare de lămaie, mărar si pătrunjel verde, sare
Mod de prepapare
Toate legumele se curăţă şi se taie (ceapa se tăie mărunt, iar legumele se taie în cuburi mici), se pun într-un vas şi se brezează puţin în unt. Apoi se sting cu 2 1/2 l de apă fierbinte cu puţină sare şi se fierb 30 min, după care se adaugă orezul opărit şi se mai fierb împreuă 10 min. Se acreşte ciorba cu zeamă sau cu sare de lămaie, se potriveşte de sare şi se ia vasul de pe foc. Se lasă să stea 5-10 min şi se drege cu gălbenuşurile bătute cu smantana şi subţiate cu ciorbă.
Se serveşte presărată cu verdeaţă (mărar şi pătrunjel verde) tăiată mărunt. (Pentru obţinerea unui gust mai plăcut, în timpul fiertului se pune la ciorbă coajă de lămaie întreagă).
80 g orez, 50 g morcovi, 50 g ţefină, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 50 g unt, 2 gălbenuşuri, 100 g smantană, 1 lămaie sau sare de lămaie, mărar si pătrunjel verde, sare
Mod de prepapare
Toate legumele se curăţă şi se taie (ceapa se tăie mărunt, iar legumele se taie în cuburi mici), se pun într-un vas şi se brezează puţin în unt. Apoi se sting cu 2 1/2 l de apă fierbinte cu puţină sare şi se fierb 30 min, după care se adaugă orezul opărit şi se mai fierb împreuă 10 min. Se acreşte ciorba cu zeamă sau cu sare de lămaie, se potriveşte de sare şi se ia vasul de pe foc. Se lasă să stea 5-10 min şi se drege cu gălbenuşurile bătute cu smantana şi subţiate cu ciorbă.
Se serveşte presărată cu verdeaţă (mărar şi pătrunjel verde) tăiată mărunt. (Pentru obţinerea unui gust mai plăcut, în timpul fiertului se pune la ciorbă coajă de lămaie întreagă).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :