Statistics:
Visits: 723 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de cartofi cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Budinca de cartofi cu ciuperci |
Ingrediente :
Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, roşii 500 g, ciuperci 400 g, gris 100 g, lapte 300 ml, ulei 100 g, făină 50 g, ouă 3 buc, verdeaţă 1 leg, smântână 300 g, pesmet 25 g, unt 20 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă si se taie felii. Grisul se fierbe în lapte şi se lasă să se răcească. Ciupercile se curăţă şi se opăresc. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte, se adaugă ciupercile, se călesc împreună cateva minute, se sting cu apă şi se iau de pe foc. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie cuburi. Se încălzeşte restul de unt, se adaugă făina si se căleşte, se stinge cu apă şi se fierbe 16 min. Cartofii se amestecă cu grisul, ciupercile, roşiile, ouăle şi sosul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se aşază compoziţia într-un graten uns cu unt şi presărat cu pesmet şi se dă sosul la cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă smântână la fiecare porţie.
sursa imaginii : freeschoolclipart
Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, roşii 500 g, ciuperci 400 g, gris 100 g, lapte 300 ml, ulei 100 g, făină 50 g, ouă 3 buc, verdeaţă 1 leg, smântână 300 g, pesmet 25 g, unt 20 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă si se taie felii. Grisul se fierbe în lapte şi se lasă să se răcească. Ciupercile se curăţă şi se opăresc. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte, se adaugă ciupercile, se călesc împreună cateva minute, se sting cu apă şi se iau de pe foc. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe şi se taie cuburi. Se încălzeşte restul de unt, se adaugă făina si se căleşte, se stinge cu apă şi se fierbe 16 min. Cartofii se amestecă cu grisul, ciupercile, roşiile, ouăle şi sosul şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se aşază compoziţia într-un graten uns cu unt şi presărat cu pesmet şi se dă sosul la cuptor pentru gratinare. La servit se adaugă smântână la fiecare porţie.
sursa imaginii : freeschoolclipart
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 30 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :