Statistics:
Visits: 716 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de conopida II
Q: | Intreaba despre Budinca de conopida II |
Ingrediente :
Conopidă 1 kg, lapte 150 ml, gris 50 g, smantana 200 g, ciuperci 200 g, unt 100 g, roşii proaspete 300 g, ouă 5 buc, caşcaval 150 g, pesmet 25 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Conopida se desface în bucheţele, se îndepărtează frunzuliţele, se spală, se fierbe în apă cu sare, se strecoară şi se lasă să se scurgă bine. Se fierbe laptele, se adaugă grisul şi se ţine vasul pe foc, pînă ce grisul s-a îngroşat. Se lasă să se răcească, se adaugă smantana, sarea, 100 g caşcaval şi gălbenuşurile. Ciupercile se taie julien, se opăresc, se scurg bine, se înăbuşe în 50 g unt şi se adaugă la celelalte componente. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cubuleţe şi se amestecă cu restul compoziţiei. Se încorporează conopida şi albuşurile bătute bine şi se amestecă uşor. Se toarnă budinca într-un vas de cuptor uns cu unt şi presărat cu pesmet, se presară deasupra cu restul de caşcaval şi se stropeşte cu unt. Se baga vasul la cuptor pentru gratinare. Se consumă caldă.
Conopidă 1 kg, lapte 150 ml, gris 50 g, smantana 200 g, ciuperci 200 g, unt 100 g, roşii proaspete 300 g, ouă 5 buc, caşcaval 150 g, pesmet 25 g, piper, sare.
Mod de preparare :
Conopida se desface în bucheţele, se îndepărtează frunzuliţele, se spală, se fierbe în apă cu sare, se strecoară şi se lasă să se scurgă bine. Se fierbe laptele, se adaugă grisul şi se ţine vasul pe foc, pînă ce grisul s-a îngroşat. Se lasă să se răcească, se adaugă smantana, sarea, 100 g caşcaval şi gălbenuşurile. Ciupercile se taie julien, se opăresc, se scurg bine, se înăbuşe în 50 g unt şi se adaugă la celelalte componente. Roşiile se curăţă de coajă şi seminţe, se taie cubuleţe şi se amestecă cu restul compoziţiei. Se încorporează conopida şi albuşurile bătute bine şi se amestecă uşor. Se toarnă budinca într-un vas de cuptor uns cu unt şi presărat cu pesmet, se presară deasupra cu restul de caşcaval şi se stropeşte cu unt. Se baga vasul la cuptor pentru gratinare. Se consumă caldă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 30 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :