Statistics:
Visits: 930 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi umpluti cu ciuperci
Q: | Intreaba despre Cartofi umpluti cu ciuperci |
Ingrediente
1 kg cartofi, 200-300 g ciuperci, 2 ouă, 100 g unt, 30 g caşcaval, sare, piper, 100 g ceapă.
Mod de prepapare
Se aleg cartofi de aceeaşi formă şi mărime. Se curăţă foarte subţire de coajă şi se fasonează, dîndu-li-se formă de butoiaş, după care se freacă cu sare şi se pun în cuptor, întorcandu-se pe toate părţile, să se coacă uniform. După ce s-au copt, se taie un căpăcel la capăt ca să poată să stea drept şi prin care se scoate totodată şi miezul cu atenţie să nu se strice pereţii.
Miezul scos se amestecă cu ciupercile, care se pregătesc din timp astfel: se curăţă şi se spală, se taie mărunt şi se înăb uşă într-o cratiţă cu unt, împreună cu ceapa tăiată foarte mărunt şi uşor călită. Cand ciupercile încep să se prăjească se adaugă sare şi puţin piper, se amestecă cu miezul de cartofi, se mai adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă, după care cu compoziţia preparată se umplu cartofii scobiţi. Aceştia se aşază într-o tavă unsă, se presară deasupra cu caşcaval ras şi se introduc în cuptor pană se gratinează.
1 kg cartofi, 200-300 g ciuperci, 2 ouă, 100 g unt, 30 g caşcaval, sare, piper, 100 g ceapă.
Mod de prepapare
Se aleg cartofi de aceeaşi formă şi mărime. Se curăţă foarte subţire de coajă şi se fasonează, dîndu-li-se formă de butoiaş, după care se freacă cu sare şi se pun în cuptor, întorcandu-se pe toate părţile, să se coacă uniform. După ce s-au copt, se taie un căpăcel la capăt ca să poată să stea drept şi prin care se scoate totodată şi miezul cu atenţie să nu se strice pereţii.
Miezul scos se amestecă cu ciupercile, care se pregătesc din timp astfel: se curăţă şi se spală, se taie mărunt şi se înăb uşă într-o cratiţă cu unt, împreună cu ceapa tăiată foarte mărunt şi uşor călită. Cand ciupercile încep să se prăjească se adaugă sare şi puţin piper, se amestecă cu miezul de cartofi, se mai adaugă gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă, după care cu compoziţia preparată se umplu cartofii scobiţi. Aceştia se aşază într-o tavă unsă, se presară deasupra cu caşcaval ras şi se introduc în cuptor pană se gratinează.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :