Statistics:
Visits: 978 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Budinca de ciuperci
Q: | Intreaba despre Budinca de ciuperci |
Ingrediente :
Ciuperci 1 kg, ceapă 200 g, unt 150 g, făină 50 g, franzelă 300 g, ouă 5 buc, lapte 250 ml, caşcaval 100 g, verdeaţă 2 leg. piper, sare.
Mod de preparare :
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt, se adaugă ciupercile tăiate julien şi se călesc împreună circa 10 min. Se sting cu apă, se fierb 30 min. şi se lasă să se răcească. Se încălzesc 50 g unt, se adaugă făina şi se căleşte, se stinge cu lapte, se amestecă bine şi se fierbe pană ce se îngroaşe. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă franzela înmuiata în lapte şi stoarsă bine, ciupercile, gălbenuşurile de ou, sarea, piperul si verdeaţa tocată şi se amestecă bine. La sfârşit se încorporează albuşurile bătute. Se toarnă compoziţia într-un vas de cuptor uns cu unt, se presară pe deasupra cu caşcaval şi se pun bucăţele mici de unt. Se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
Ciuperci 1 kg, ceapă 200 g, unt 150 g, făină 50 g, franzelă 300 g, ouă 5 buc, lapte 250 ml, caşcaval 100 g, verdeaţă 2 leg. piper, sare.
Mod de preparare :
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în unt, se adaugă ciupercile tăiate julien şi se călesc împreună circa 10 min. Se sting cu apă, se fierb 30 min. şi se lasă să se răcească. Se încălzesc 50 g unt, se adaugă făina şi se căleşte, se stinge cu lapte, se amestecă bine şi se fierbe pană ce se îngroaşe. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Se adaugă franzela înmuiata în lapte şi stoarsă bine, ciupercile, gălbenuşurile de ou, sarea, piperul si verdeaţa tocată şi se amestecă bine. La sfârşit se încorporează albuşurile bătute. Se toarnă compoziţia într-un vas de cuptor uns cu unt, se presară pe deasupra cu caşcaval şi se pun bucăţele mici de unt. Se baga vasul la cuptor pentru gratinare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 30 April '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :