FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,052
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors ucrainean

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors ucrainean

 Q:   Intreaba despre Bors ucrainean       
Bors ucrainean Ingrediente

Pentru 6 porţii: 600 g carne piept de vacă, 1 os cu măduvă, 2 cepe, 300 g sfeclă roşie, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 morcov, 1-2 ardei graşi, 300 g cartofi, 200-300 g varză dulce, 2-3 roşii, 1 legătură de pătrunjel verde, 30 g untură sau ulei, 1 foaie de dafin, 1 lingură bulion de roşii, 150 g smantana, 500-800 ml borş, oţet, sare.

Mod de prepapare

Se pun într-o oală oasele şi carnea, de preferinţă piept gras, se umple oala cu apă şi se pune la foc iute. Cand este aproape să dea în fiert se ia oala de pe foc, se aruncă apa şi se spală carnea, oasele şi oala. Se pun din nou oasele şi carnea la fiert cu apă potrivită. Se fierb la fo c domol, se spumuiesc de cate ori apare spuma, apoi se acoperă vasul cu un capac puţin tras la o parte. După ce carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă ceapa tăiată mărunt, cartofii tăiaţi în cuburi şi varza în bucăţi mai mari.

Sfecla, tăiată ca tăiţeii (julien), se pune într-o crăticioară, se freacă cu sare şi cu puţin oţet, se mai adaugă cateva linguri de supă, 30 g untură sau ulei şi se pune pe foc mare, amestecandu-se pană se înmoaie bine, după care se răstoarnă în oală. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi, bulionul de roşii, se potriveşte de sare şi se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat şi strecurat.
Borşul ucrainean se serveşte presărat cu pătrunjel şi mărar tăiate mărunt, şi cu smantana separat.


Tag-uri: bors, ceapa, sfecla rosie, morcov



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :