Statistics:
Visits: 1,052 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors ucrainean
Q: | Intreaba despre Bors ucrainean |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 600 g carne piept de vacă, 1 os cu măduvă, 2 cepe, 300 g sfeclă roşie, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 morcov, 1-2 ardei graşi, 300 g cartofi, 200-300 g varză dulce, 2-3 roşii, 1 legătură de pătrunjel verde, 30 g untură sau ulei, 1 foaie de dafin, 1 lingură bulion de roşii, 150 g smantana, 500-800 ml borş, oţet, sare.
Mod de prepapare
Se pun într-o oală oasele şi carnea, de preferinţă piept gras, se umple oala cu apă şi se pune la foc iute. Cand este aproape să dea în fiert se ia oala de pe foc, se aruncă apa şi se spală carnea, oasele şi oala. Se pun din nou oasele şi carnea la fiert cu apă potrivită. Se fierb la fo c domol, se spumuiesc de cate ori apare spuma, apoi se acoperă vasul cu un capac puţin tras la o parte. După ce carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă ceapa tăiată mărunt, cartofii tăiaţi în cuburi şi varza în bucăţi mai mari.
Sfecla, tăiată ca tăiţeii (julien), se pune într-o crăticioară, se freacă cu sare şi cu puţin oţet, se mai adaugă cateva linguri de supă, 30 g untură sau ulei şi se pune pe foc mare, amestecandu-se pană se înmoaie bine, după care se răstoarnă în oală. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi, bulionul de roşii, se potriveşte de sare şi se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat şi strecurat.
Borşul ucrainean se serveşte presărat cu pătrunjel şi mărar tăiate mărunt, şi cu smantana separat.
Pentru 6 porţii: 600 g carne piept de vacă, 1 os cu măduvă, 2 cepe, 300 g sfeclă roşie, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 morcov, 1-2 ardei graşi, 300 g cartofi, 200-300 g varză dulce, 2-3 roşii, 1 legătură de pătrunjel verde, 30 g untură sau ulei, 1 foaie de dafin, 1 lingură bulion de roşii, 150 g smantana, 500-800 ml borş, oţet, sare.
Mod de prepapare
Se pun într-o oală oasele şi carnea, de preferinţă piept gras, se umple oala cu apă şi se pune la foc iute. Cand este aproape să dea în fiert se ia oala de pe foc, se aruncă apa şi se spală carnea, oasele şi oala. Se pun din nou oasele şi carnea la fiert cu apă potrivită. Se fierb la fo c domol, se spumuiesc de cate ori apare spuma, apoi se acoperă vasul cu un capac puţin tras la o parte. După ce carnea s-a fiert pe jumătate, se adaugă ceapa tăiată mărunt, cartofii tăiaţi în cuburi şi varza în bucăţi mai mari.
Sfecla, tăiată ca tăiţeii (julien), se pune într-o crăticioară, se freacă cu sare şi cu puţin oţet, se mai adaugă cateva linguri de supă, 30 g untură sau ulei şi se pune pe foc mare, amestecandu-se pană se înmoaie bine, după care se răstoarnă în oală. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în bucăţi, bulionul de roşii, se potriveşte de sare şi se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat şi strecurat.
Borşul ucrainean se serveşte presărat cu pătrunjel şi mărar tăiate mărunt, şi cu smantana separat.
Tag-uri: bors, ceapa, sfecla rosie, morcov |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :