Statistics:
Visits: 916 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors esenta din sfecla murata
Q: | Intreaba despre Bors esenta din sfecla murata |
Mod de prepapare
Se curăţă 5-6 kg sfeclă roşie, se taie în sferturi şi se aşază într-un borcan care se umple cu apă călduţă fiartă în prealabil. Se adaugă cateva felii de paine neagră, se acoperă cu un tifon şi se ţine la cald pană ce lichidul se acreşte şi capătă o culoare roşie.
Se scoate borşul din vasul în care s-a murat sfelca, se strecoară în sticle şi se ţine la rece.
Se foloseşte la acrit borşuri şi ciorbe. Se pune în ciorbă numai după ce aceasta este complet fiartă. Borşul de sfeclă murată nu se fierbe înainte de a fi pus în ciorbe, ci numai se încălzeşte, ca să-şi păstreze vitaminele şi să nu se decoloreze.
Se curăţă 5-6 kg sfeclă roşie, se taie în sferturi şi se aşază într-un borcan care se umple cu apă călduţă fiartă în prealabil. Se adaugă cateva felii de paine neagră, se acoperă cu un tifon şi se ţine la cald pană ce lichidul se acreşte şi capătă o culoare roşie.
Se scoate borşul din vasul în care s-a murat sfelca, se strecoară în sticle şi se ţine la rece.
Se foloseşte la acrit borşuri şi ciorbe. Se pune în ciorbă numai după ce aceasta este complet fiartă. Borşul de sfeclă murată nu se fierbe înainte de a fi pus în ciorbe, ci numai se încălzeşte, ca să-şi păstreze vitaminele şi să nu se decoloreze.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :