Statistics:
Visits: 1,230 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru bors de perisoare
Q: | Intreaba despre O reteta pentru bors de perisoare |
Ingrediente
3/4 kg carne cu os, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1/2 telina, 2 cepe, 2 oua, 2—3 linguri smantana, 1 ceasca orez, 1 l bors, 1 l apa, leustean, patrunjel verde, marar piper, sare, 1 felie franzela.
Mod de preparare
Se desface carnea, se scoate osul si se pune la fiert cu apa respectiva. Cand incepe sa fiarba se scoate spuma si se lasa sa fiarba la un foc potrivit circa 1 ora. Se curata zarzavatul, se spala, se trece prin razatare, se toaca o ceapa marunt si se introduc in zeama in care a fiert osul.
Cand zarzavatul incepe sa fiarba, se scoate osul si se introduc perisoarele.
Perisoarele se prepara astfel:
se trece carnea prin masina, odata cu o ceapa curatata si spalata.
Se adauga 1—2 oua, orezul ales si bi ne spalat, miezul de franzela muiat in lapte sau in apa si bine stors, putin piper pisat, sare, patrunjel si marar tocat marunt.
Se amesteca totul foarte bine si in cazul cand compozitia este tare, se adauga 1—2 linguri de apa calda sau ciorba. Se formeaza perisoarele cu mana muiata in apa rece ca sa nu se lipeasca carnea.
Se ia din compozitie cate putin formand perisoare mici si rotunde care se introduc in supa de zarzavat clocotita.
Se lasa sa fiarba la un foc incet, timp de 20—25 minute. Se incearca o perisoara si daca orezul este bine fiert, se retrage oala de pe foc si se adauga borsul .
Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai adauga leusteanul tocat fin, se acopera oala si se lasa 5—10 minute pentru ca leusteanul sa se inmoaie si sa lase toata aroma.
Acest bors se poate servi des cu unul sau doua galbenusuri, batute cu doua linguri de smantana.
3/4 kg carne cu os, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1/2 telina, 2 cepe, 2 oua, 2—3 linguri smantana, 1 ceasca orez, 1 l bors, 1 l apa, leustean, patrunjel verde, marar piper, sare, 1 felie franzela.
Mod de preparare
Se desface carnea, se scoate osul si se pune la fiert cu apa respectiva. Cand incepe sa fiarba se scoate spuma si se lasa sa fiarba la un foc potrivit circa 1 ora. Se curata zarzavatul, se spala, se trece prin razatare, se toaca o ceapa marunt si se introduc in zeama in care a fiert osul.
Cand zarzavatul incepe sa fiarba, se scoate osul si se introduc perisoarele.
Perisoarele se prepara astfel:
se trece carnea prin masina, odata cu o ceapa curatata si spalata.
Se adauga 1—2 oua, orezul ales si bi ne spalat, miezul de franzela muiat in lapte sau in apa si bine stors, putin piper pisat, sare, patrunjel si marar tocat marunt.
Se amesteca totul foarte bine si in cazul cand compozitia este tare, se adauga 1—2 linguri de apa calda sau ciorba. Se formeaza perisoarele cu mana muiata in apa rece ca sa nu se lipeasca carnea.
Se ia din compozitie cate putin formand perisoare mici si rotunde care se introduc in supa de zarzavat clocotita.
Se lasa sa fiarba la un foc incet, timp de 20—25 minute. Se incearca o perisoara si daca orezul este bine fiert, se retrage oala de pe foc si se adauga borsul .
Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai adauga leusteanul tocat fin, se acopera oala si se lasa 5—10 minute pentru ca leusteanul sa se inmoaie si sa lase toata aroma.
Acest bors se poate servi des cu unul sau doua galbenusuri, batute cu doua linguri de smantana.
Tag-uri: bors, perisoare, carne cu os |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :