FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,230
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O reteta pentru bors de perisoare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

O reteta pentru bors de perisoare

 Q:   Intreaba despre O reteta pentru bors de perisoare       
O reteta pentru bors de perisoare Ingrediente

3/4 kg carne cu os, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1/2 telina, 2 cepe, 2 oua, 2—3 linguri smantana, 1 ceasca orez, 1 l bors, 1 l apa, leustean, patrunjel verde, marar piper, sare, 1 felie franzela.

Mod de preparare

Se desface carnea, se scoate osul si se pune la fiert cu apa respectiva. Cand incepe sa fiarba se scoate spuma si se lasa sa fiarba la un foc potrivit circa 1 ora. Se curata zarzavatul, se spala, se trece prin razatare, se toaca o ceapa marunt si se introduc in zeama in care a fiert osul.

Cand zarzavatul incepe sa fiarba, se scoate osul si se introduc perisoarele.
Perisoarele se prepara astfel:
se trece carnea prin masina, odata cu o ceapa curatata si spalata.

Se adauga 1—2 oua, orezul ales si bi ne spalat, miezul de franzela muiat in lapte sau in apa si bine stors, putin piper pisat, sare, patrunjel si marar tocat marunt.

Se amesteca totul foarte bine si in cazul cand compozitia este tare, se adauga 1—2 linguri de apa calda sau ciorba. Se formeaza perisoarele cu mana muiata in apa rece ca sa nu se lipeasca carnea.

Se ia din compozitie cate putin formand perisoare mici si rotunde care se introduc in supa de zarzavat clocotita.

Se lasa sa fiarba la un foc incet, timp de 20—25 minute. Se incearca o perisoara si daca orezul este bine fiert, se retrage oala de pe foc si se adauga borsul .

Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai adauga leusteanul tocat fin, se acopera oala si se lasa 5—10 minute pentru ca leusteanul sa se inmoaie si sa lase toata aroma.

Acest bors se poate servi des cu unul sau doua galbenusuri, batute cu doua linguri de smantana.


Tag-uri: bors, perisoare, carne cu os



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :