Statistics:
Visits: 1,127 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale taranesti cu pasat
Q: | Intreaba despre Sarmale taranesti cu pasat |
Ingrediente
400 g pasat, 100 g untura, 200 g slanina, 1-2 legaturi de marar, piper, sare, 1 L de bors sau zeama de varza.
Mod de preparare
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste, apoi se aleg foile. In cazul in care varza este murata, aceasta se clateste cu apa calduta, apoi se aleg foile, iar restul de varza se toaca marunt.
Ceapa se taie marunt si se caleste usor in untura impreuna cu slanina taiata foarte marunt. Cand incepe sa se rumeneasca slanina, se pune pasatul spalat bine si scurs, se amesteca bine si se stinge imediat cu apa fiarta cat primeste, ca sa se umfle bine, dupa care se adauga piper, marar taiat marunt si sare.
Cu aceasta compozitie si foile de varza se fac sarmalele, care se aranjeaza in cratita in randuri suprapuse. Atat la fundul cratitei cat si deasupra sarmalelor se pune cate un strat de varza tocata, cam de grosimea unui deget, apoi se completeaza cu apa.
Daca sarmalele sunt pregatite cu varza dulce, in loc de apa se poate pune suc de rosii sau bors, ori zeama de varza murata. Dupa ce sunt aproape fierte, se introduc in cuptor pentru 30 min.
Se servesc cu smantana.
400 g pasat, 100 g untura, 200 g slanina, 1-2 legaturi de marar, piper, sare, 1 L de bors sau zeama de varza.
Mod de preparare
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste, apoi se aleg foile. In cazul in care varza este murata, aceasta se clateste cu apa calduta, apoi se aleg foile, iar restul de varza se toaca marunt.
Ceapa se taie marunt si se caleste usor in untura impreuna cu slanina taiata foarte marunt. Cand incepe sa se rumeneasca slanina, se pune pasatul spalat bine si scurs, se amesteca bine si se stinge imediat cu apa fiarta cat primeste, ca sa se umfle bine, dupa care se adauga piper, marar taiat marunt si sare.
Cu aceasta compozitie si foile de varza se fac sarmalele, care se aranjeaza in cratita in randuri suprapuse. Atat la fundul cratitei cat si deasupra sarmalelor se pune cate un strat de varza tocata, cam de grosimea unui deget, apoi se completeaza cu apa.
Daca sarmalele sunt pregatite cu varza dulce, in loc de apa se poate pune suc de rosii sau bors, ori zeama de varza murata. Dupa ce sunt aproape fierte, se introduc in cuptor pentru 30 min.
Se servesc cu smantana.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 27 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :