Statistics:
Visits: 895 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de praz
Q: | Intreaba despre Bors de praz |
Ingrediente
1 kg praz, 300 g cartofi, 100 g unt sau ulei, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 60 g ţelină, 1/2 I borş de tăraţe, 1 legătură de verdeaţă, sare.
Mod de prepapare
Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt, se introduc într-un vas cu unt sau ulei înfierbantat şi se călesc înăbuşit 10 min. Apoi se adaugă prazul curăţat, spălat şi tăiat în felii de 1 cm grosime şi se continuă înăbuşirea în vasul acoperit, 10-20 min, amestecandu-se între timp, după care se adaugă cartofii, se stinge cu 2,5 I de apă clocotită şi se lasă să fiarbă pană ce cartofii sunt gata. Se adaugă borşul şi sare după gust şi se mai lasă să dea în cateva clocote, după care se ia vasul de pe foc şi se adaugă pătrunjel, eventual şi leuştean, tăiat mărunt.
1 kg praz, 300 g cartofi, 100 g unt sau ulei, 100 g ceapă, 100 g morcovi, 60 g ţelină, 1/2 I borş de tăraţe, 1 legătură de verdeaţă, sare.
Mod de prepapare
Ceapa, ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se taie mărunt, se introduc într-un vas cu unt sau ulei înfierbantat şi se călesc înăbuşit 10 min. Apoi se adaugă prazul curăţat, spălat şi tăiat în felii de 1 cm grosime şi se continuă înăbuşirea în vasul acoperit, 10-20 min, amestecandu-se între timp, după care se adaugă cartofii, se stinge cu 2,5 I de apă clocotită şi se lasă să fiarbă pană ce cartofii sunt gata. Se adaugă borşul şi sare după gust şi se mai lasă să dea în cateva clocote, după care se ia vasul de pe foc şi se adaugă pătrunjel, eventual şi leuştean, tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :