Statistics:
Visits: 913 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de verdeturi
Q: | Intreaba despre Bors de verdeturi |
Mod de prepapare
Acest borş se pregăteşte din mai multe verdeţuri: lobodă, salată verde, urzici, spanac, ştevie, ceapă verde, mărar, pătrunjel verde; din toate cate puţin sau din ce se găseşte la îndemană, în total 1,5 kg. Se curăţă verdeţurile de codiţe, se spală bine în mai multe ape, se taie în faşii şi se pun la fiert în 2 I de apă clocotită cu puţină sare. Se adaugă 50—60 g orez şi se fierbe 10-15 min, după care se adaugă borşul fiert separat şi curăţat de spumă şi se lasă să mai dea într-un clocot. Apoi se ia vasul de pe foc, se mai curăţă de spumă şi se potriveşte de sare şi de acru, după care se adaugă pătrunjel şi leuştean şi se drege cu gălbenuşuri şi cu smantana.
Acest borş se pregăteşte din mai multe verdeţuri: lobodă, salată verde, urzici, spanac, ştevie, ceapă verde, mărar, pătrunjel verde; din toate cate puţin sau din ce se găseşte la îndemană, în total 1,5 kg. Se curăţă verdeţurile de codiţe, se spală bine în mai multe ape, se taie în faşii şi se pun la fiert în 2 I de apă clocotită cu puţină sare. Se adaugă 50—60 g orez şi se fierbe 10-15 min, după care se adaugă borşul fiert separat şi curăţat de spumă şi se lasă să mai dea într-un clocot. Apoi se ia vasul de pe foc, se mai curăţă de spumă şi se potriveşte de sare şi de acru, după care se adaugă pătrunjel şi leuştean şi se drege cu gălbenuşuri şi cu smantana.
Tag-uri: bors, loboda, salata verde, urzici, spanac |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :