FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 728
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de legume ucrainean cu smantana

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de legume ucrainean cu smantana

 Q:   Intreaba despre Bors de legume ucrainean cu smantana       
Bors de legume ucrainean cu smantana Ingrediente

400 g cartofi, 100 g ţelină, 60 g ceapă, 50 g morcovi, 300 g sfeclă roşie, 30 g bulion de roşii, 2 ardei graşi, 1 rădăcină de pătrunjel, 100 g roşii, 200 g varză dulce, 50 ml ulei, 150 g smantană, 1 foaie de dafin, 1/2 I borş, sare, verdeaţă, mărar şi pătrunjel.


Mod de prepapare

Ceapa, ţelina, morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală, se taie fideluţă (julien), se pun într-un vas cu ulei înfierbantat şi se călesc înăbuşit pană se înmoaie. Separat, într-o oală, se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi cu latura de circa 3 cm, apoi se adaugă: legumele înăbuşite, restul de z arzavat (ardeiul gras tăiat subţire, varza tăiată în careuri) şi condimentele. Sfecla se taie cat mai subţire (fideluţă), se pune într-o crăticioară, se sărează, se stropeşte cu o lingură de oţet şi se căleşte pe foc iute 5-6 min, după care se adaugă puţină apă şi se fierbe în continuare pană este gata. Se răstoarnă în vasul cu zarzavat, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă sau bulion de roşii, borşul de tărîţe fiert separat şi strecurat, se potriveşte de sare şi se mai fierb împreună încă 5-6 min. Apoi se ia vasul de pe foc, se presară borşul cu verdeaţă, se drege cu smantană sau se pune smantană în fiecare farfurie cand se serveşte la masă. Smantană se poate servi şi separat, la masă, într-o sosieră.
Dacă vrem ca borşul să fie mai roşu, se rade o sfeclă roşie pe râzătoare, se stoarce şi zeama se toarnă în borş, după ce s-a luat de pe foc.


Tag-uri: bors, smantana, marar, patrunjel



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :