Statistics:
Visits: 793 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de legume ucrainean cu smantana
Q: | Intreaba despre Bors de legume ucrainean cu smantana |
Ingrediente
400 g cartofi, 100 g ţelină, 60 g ceapă, 50 g morcovi, 300 g sfeclă roşie, 30 g bulion de roşii, 2 ardei graşi, 1 rădăcină de pătrunjel, 100 g roşii, 200 g varză dulce, 50 ml ulei, 150 g smantană, 1 foaie de dafin, 1/2 I borş, sare, verdeaţă, mărar şi pătrunjel.
Mod de prepapare
Ceapa, ţelina, morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală, se taie fideluţă (julien), se pun într-un vas cu ulei înfierbantat şi se călesc înăbuşit pană se înmoaie. Separat, într-o oală, se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi cu latura de circa 3 cm, apoi se adaugă: legumele înăbuşite, restul de z arzavat (ardeiul gras tăiat subţire, varza tăiată în careuri) şi condimentele. Sfecla se taie cat mai subţire (fideluţă), se pune într-o crăticioară, se sărează, se stropeşte cu o lingură de oţet şi se căleşte pe foc iute 5-6 min, după care se adaugă puţină apă şi se fierbe în continuare pană este gata. Se răstoarnă în vasul cu zarzavat, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă sau bulion de roşii, borşul de tărîţe fiert separat şi strecurat, se potriveşte de sare şi se mai fierb împreună încă 5-6 min. Apoi se ia vasul de pe foc, se presară borşul cu verdeaţă, se drege cu smantană sau se pune smantană în fiecare farfurie cand se serveşte la masă. Smantană se poate servi şi separat, la masă, într-o sosieră.
Dacă vrem ca borşul să fie mai roşu, se rade o sfeclă roşie pe râzătoare, se stoarce şi zeama se toarnă în borş, după ce s-a luat de pe foc.
400 g cartofi, 100 g ţelină, 60 g ceapă, 50 g morcovi, 300 g sfeclă roşie, 30 g bulion de roşii, 2 ardei graşi, 1 rădăcină de pătrunjel, 100 g roşii, 200 g varză dulce, 50 ml ulei, 150 g smantană, 1 foaie de dafin, 1/2 I borş, sare, verdeaţă, mărar şi pătrunjel.
Mod de prepapare
Ceapa, ţelina, morcovii şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală, se taie fideluţă (julien), se pun într-un vas cu ulei înfierbantat şi se călesc înăbuşit pană se înmoaie. Separat, într-o oală, se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cuburi cu latura de circa 3 cm, apoi se adaugă: legumele înăbuşite, restul de z arzavat (ardeiul gras tăiat subţire, varza tăiată în careuri) şi condimentele. Sfecla se taie cat mai subţire (fideluţă), se pune într-o crăticioară, se sărează, se stropeşte cu o lingură de oţet şi se căleşte pe foc iute 5-6 min, după care se adaugă puţină apă şi se fierbe în continuare pană este gata. Se răstoarnă în vasul cu zarzavat, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă sau bulion de roşii, borşul de tărîţe fiert separat şi strecurat, se potriveşte de sare şi se mai fierb împreună încă 5-6 min. Apoi se ia vasul de pe foc, se presară borşul cu verdeaţă, se drege cu smantană sau se pune smantană în fiecare farfurie cand se serveşte la masă. Smantană se poate servi şi separat, la masă, într-o sosieră.
Dacă vrem ca borşul să fie mai roşu, se rade o sfeclă roşie pe râzătoare, se stoarce şi zeama se toarnă în borş, după ce s-a luat de pe foc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :