Statistics:
Visits: 876 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors rusesc
Q: | Intreaba despre Bors rusesc |
Ingrediente
1-2 kg oase de porc afumate, 800 g piept de porc, 150 g crenvuşti, 100 g smantana, 300 g zarzavat de supă, 1 ceapă, 50 g bulion de roşii, 30 ml oţet, 1 lingură de zahăr, 60 g untură, 1 foaie de dafin, 400 g varză acră, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, 500 g sfeclă, 100 g costiţă afumată.
Mod de prepapare
Se pun la fiert pieptul de porc ÅŸi oasele. După ce au dat în fiert se micÅŸorează focul, se curăţă spuma, se ÅŸterge de spumă marginea oalei ÅŸi se lasă să fiarbă încet cu capacul puÅ£in tras la o parte. Sfecla se taie subÅ£ire ÅŸi se pune la călit cu puÅ£ină sare, untură, bulion, oÅ£et, zahărul ÅŸi 1 foaie de dafin. Varza se taie à®n bucăţi mici ÅŸi se înăbuşă cu cateva linguri din grăsimea stransă de la fierberea oaselor. Cu aceeaÅŸi grăsime se clătesc ÅŸi legumele tăiate mărunt. Cand carnea ÅŸi oasele s-au fiert bine se scot, iar în zeamă se pun: legumele călite, varza, sfecla, costiÅ£a tăiată în cubujeÅ£e mici ÅŸi rumenită puÅ£in, crenvurÅŸtii sau carnaÅ£ii afumaÅ£i tăiaÅ£i în rondele ÅŸi se călesc împreună puÅ£in, după care se adaugă la borÅŸ.
Borşul se potriveşte de sare şi de acru, cu borş de tăraţe sau cu oţet.
La servire se aşază carnea tăiată în castron, se toarnă deasupra borşul şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Smantana se serveşte separat sau se drege borşul din timp, după ce s-a luat de pe foc.
1-2 kg oase de porc afumate, 800 g piept de porc, 150 g crenvuşti, 100 g smantana, 300 g zarzavat de supă, 1 ceapă, 50 g bulion de roşii, 30 ml oţet, 1 lingură de zahăr, 60 g untură, 1 foaie de dafin, 400 g varză acră, 1 legătură de pătrunjel verde, sare, 500 g sfeclă, 100 g costiţă afumată.
Mod de prepapare
Se pun la fiert pieptul de porc ÅŸi oasele. După ce au dat în fiert se micÅŸorează focul, se curăţă spuma, se ÅŸterge de spumă marginea oalei ÅŸi se lasă să fiarbă încet cu capacul puÅ£in tras la o parte. Sfecla se taie subÅ£ire ÅŸi se pune la călit cu puÅ£ină sare, untură, bulion, oÅ£et, zahărul ÅŸi 1 foaie de dafin. Varza se taie à®n bucăţi mici ÅŸi se înăbuşă cu cateva linguri din grăsimea stransă de la fierberea oaselor. Cu aceeaÅŸi grăsime se clătesc ÅŸi legumele tăiate mărunt. Cand carnea ÅŸi oasele s-au fiert bine se scot, iar în zeamă se pun: legumele călite, varza, sfecla, costiÅ£a tăiată în cubujeÅ£e mici ÅŸi rumenită puÅ£in, crenvurÅŸtii sau carnaÅ£ii afumaÅ£i tăiaÅ£i în rondele ÅŸi se călesc împreună puÅ£in, după care se adaugă la borÅŸ.
Borşul se potriveşte de sare şi de acru, cu borş de tăraţe sau cu oţet.
La servire se aşază carnea tăiată în castron, se toarnă deasupra borşul şi se presară cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
Smantana se serveşte separat sau se drege borşul din timp, după ce s-a luat de pe foc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :