Statistics:
Visits: 944 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de stevie sau de macris
Q: | Intreaba despre Bors de stevie sau de macris |
Ingrediente
600 g ştevie sau măcriş (sau ambele), 60 g unt, 60 g orez, 2-3 ouă, 100 g smantana, verdeaţă, 1/2 I borş, sare, 100 g ceapă.
Mod de prepapare
Se curăţă ştevia de codiţe, se spală bine, se opăreşte cu apă clocotită cu sare şi imediat se scurge şi se răceşte cu apă rece (în acest fel se înlătură amăreala din ştevie). Intre timp se taie ceapa mărunt şi se pune la fiert cu 3 I de apă. Cand este aproape fiartă, se adaugă orezul spălat şi se fierbe 5 min, după care se adaugă ştevie opărită şi tăiată mărunt, sare şi borş după gust şi se mai dă în cateva clocote. Se ia vasul de pe foc, se lasă 10 min la o par te, după care se drege cu ouă şi cu smantana. La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.
De reţinut: în general, supele şi borşurile se dreg cu gălbenuşuri de ou, iar dacă vrem să folosim la dres ouă întregi atunci se procedează în felul următor: se pun ouăle într-un castron, se adaugă smantana sau iaurt, se bat bine cu telul şi se subţiază treptat cu cate puţin borş pană se introduce cam jumătate din el, după care se toarnă totul în vasul cu borş care a fost luat de pe foc cu cel puţin 10 min înainte; altfel ouăle se taie şi borşul iese branzit, urat la vedere şi neplăcut la gust.
600 g ştevie sau măcriş (sau ambele), 60 g unt, 60 g orez, 2-3 ouă, 100 g smantana, verdeaţă, 1/2 I borş, sare, 100 g ceapă.
Mod de prepapare
Se curăţă ştevia de codiţe, se spală bine, se opăreşte cu apă clocotită cu sare şi imediat se scurge şi se răceşte cu apă rece (în acest fel se înlătură amăreala din ştevie). Intre timp se taie ceapa mărunt şi se pune la fiert cu 3 I de apă. Cand este aproape fiartă, se adaugă orezul spălat şi se fierbe 5 min, după care se adaugă ştevie opărită şi tăiată mărunt, sare şi borş după gust şi se mai dă în cateva clocote. Se ia vasul de pe foc, se lasă 10 min la o par te, după care se drege cu ouă şi cu smantana. La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.
De reţinut: în general, supele şi borşurile se dreg cu gălbenuşuri de ou, iar dacă vrem să folosim la dres ouă întregi atunci se procedează în felul următor: se pun ouăle într-un castron, se adaugă smantana sau iaurt, se bat bine cu telul şi se subţiază treptat cu cate puţin borş pană se introduce cam jumătate din el, după care se toarnă totul în vasul cu borş care a fost luat de pe foc cu cel puţin 10 min înainte; altfel ouăle se taie şi borşul iese branzit, urat la vedere şi neplăcut la gust.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :