FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 944
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de stevie sau de macris

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   pasare   orez   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   pesmet   otet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de stevie sau de macris

 Q:   Intreaba despre Bors de stevie sau de macris       
Bors de stevie sau de macris Ingrediente

600 g ştevie sau măcriş (sau ambele), 60 g unt, 60 g orez, 2-3 ouă, 100 g smantana, verdeaţă, 1/2 I borş, sare, 100 g ceapă.

Mod de prepapare

Se curăţă ştevia de codiţe, se spală bine, se opăreşte cu apă clocotită cu sare şi imediat se scurge şi se răceşte cu apă rece (în acest fel se înlătură amăreala din ştevie). Intre timp se taie ceapa mărunt şi se pune la fiert cu 3 I de apă. Cand este aproape fiartă, se adaugă orezul spălat şi se fierbe 5 min, după care se adaugă ştevie opărită şi tăiată mărunt, sare şi borş după gust şi se mai dă în cateva clocote. Se ia vasul de pe foc, se lasă 10 min la o par te, după care se drege cu ouă şi cu smantana. La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.
De reţinut: în general, supele şi borşurile se dreg cu gălbenuşuri de ou, iar dacă vrem să folosim la dres ouă întregi atunci se procedează în felul următor: se pun ouăle într-un castron, se adaugă smantana sau iaurt, se bat bine cu telul şi se subţiază treptat cu cate puţin borş pană se introduce cam jumătate din el, după care se toarnă totul în vasul cu borş care a fost luat de pe foc cu cel puţin 10 min înainte; altfel ouăle se taie şi borşul iese branzit, urat la vedere şi neplăcut la gust.


Tag-uri: bors, stevie, macris, oua



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :