Statistics:
Visits: 1,178 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Sarmale cu urda in foi de stevie
Q: | Intreaba despre Sarmale cu urda in foi de stevie |
Ingrediente:
Urdă proaspătă 1,5 kg, orez 200 g, ceapă verde 2 leg, mărar verde 3 leg. foi de stevie 2 kg, unt 150 g, făina 30 g, lapte 200 ml. smantană 500 g, borş de putină 500 ml, suc de roşii 500 ml, piper, sare.
Mod de preparare:
Foile de ştevie se spală, se opăresc şi se scurg bine. Urda se trece prin maşina de tocat, se amestecă cu o legătură de ceapă verde tocată şi mărarul tocat mărunt. Orezul se fierbe, se amestecă cu urda şi se condimentează cu piper şi sare. Separat se căleşte în unt cealaltă legătură de ceapă verde tocată mărunt si se adaugă la urdă. Cu această compoziţie se fac sarmale mici, care se aşează într-o cratiţă tapetată cu frunze de ştevie. Se toarnă peste sarmale borşul amestecat cu suc de roşii şi se lasă să fiarbă. Din unt, făină şi lapte se prepară un sos alb, care se toarnă peste sarmale, atunci cand borşul a scăzut. Cand sunt gata, se servesc cu smantană şi mămăligă caldă. In loc de frunze de ştevie se pot folosi frunze de potbal sau de sfeclă roşie.
Urdă proaspătă 1,5 kg, orez 200 g, ceapă verde 2 leg, mărar verde 3 leg. foi de stevie 2 kg, unt 150 g, făina 30 g, lapte 200 ml. smantană 500 g, borş de putină 500 ml, suc de roşii 500 ml, piper, sare.
Mod de preparare:
Foile de ştevie se spală, se opăresc şi se scurg bine. Urda se trece prin maşina de tocat, se amestecă cu o legătură de ceapă verde tocată şi mărarul tocat mărunt. Orezul se fierbe, se amestecă cu urda şi se condimentează cu piper şi sare. Separat se căleşte în unt cealaltă legătură de ceapă verde tocată mărunt si se adaugă la urdă. Cu această compoziţie se fac sarmale mici, care se aşează într-o cratiţă tapetată cu frunze de ştevie. Se toarnă peste sarmale borşul amestecat cu suc de roşii şi se lasă să fiarbă. Din unt, făină şi lapte se prepară un sos alb, care se toarnă peste sarmale, atunci cand borşul a scăzut. Cand sunt gata, se servesc cu smantană şi mămăligă caldă. In loc de frunze de ştevie se pot folosi frunze de potbal sau de sfeclă roşie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :