Statistics:
Visits: 725 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Supa bulgareasca de macris
Q: | Intreaba despre Supa bulgareasca de macris |
Ingrediente
1 kg măcriş, 100 g orez, 100 g unt, 100 g smantană, 2 gălbenuşuri, 50 g făină, zahăr, sare.
Mod de preparare
Măcrişul se curăţă de cotoare, se spală in mai multe ape, se scurge
bine de apă şi se zvantă, apoi se taie nu prea mărunt, se pune intr-o cratiţă cu unt incălzit şi se căleşte 5-6 min pe foc iute, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă clocotită cu puţină sare.
Se adaugă orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit. Când orezul este gata, se ia vasul de pe foc şi se lasă puţin să se evapore, după care se drege in felul următor:
gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, făină, smantană şi se subţiază adăugand treptat câte puţină supă până aceasta se termină, sau compoziţia de gălbenuşuri se introduce direct in vasul cu supă.
1 kg măcriş, 100 g orez, 100 g unt, 100 g smantană, 2 gălbenuşuri, 50 g făină, zahăr, sare.
Mod de preparare
Măcrişul se curăţă de cotoare, se spală in mai multe ape, se scurge
bine de apă şi se zvantă, apoi se taie nu prea mărunt, se pune intr-o cratiţă cu unt incălzit şi se căleşte 5-6 min pe foc iute, după care se stinge cu supă de legume sau cu apă clocotită cu puţină sare.
Se adaugă orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit. Când orezul este gata, se ia vasul de pe foc şi se lasă puţin să se evapore, după care se drege in felul următor:
gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, făină, smantană şi se subţiază adăugand treptat câte puţină supă până aceasta se termină, sau compoziţia de gălbenuşuri se introduce direct in vasul cu supă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :