Statistics:
Visits: 991 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de perisoare
Q: | Intreaba despre Bors de perisoare |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 300 g carne macră de vacă, oase pentru zeamă, 2 cepe, 300 g zarzavat de supă, 2 ouă. 100 g smantana, 60 g orez, 1 l borş, cateva roşii sau 1 lingură de bulion, verdeaţă, sare şi piper, după gust.
Mod de prepapare
Se spală oasele, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină sare şi apă. După ce au dat în fiert se micşorează focul, se curăţă spuma, se şterge marginea interioară a oalei şi se lasă să fiarbă încet cu capacul puţin tras la o parte. După ce au fiert 1 oră, se adaugă zarzavatul tăiat în cuburi mici sau dat prin râzătoare, 1 ceapă tăiată mărunt şi se lasă să mai fiarbă împreu nă 30-40 min. Apoi se scot oasele şi se adaugă borşul fiert separat şi strecurat sau zeamă de* varză (mai întai fiartă separat şi spumuită). Intre timp, se trece carnea de două ori prin maşina de tocat (a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii şi uşor călită în puţin ulei sau untură). In carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeaţă tăiată foarte mărunt, 1-2 albuşuri de ouă, orezul ales, spălat şi bine opărit (lăsat 2-3 min în apă clocotită şi apoi scurs, din nou, clătit cu apă rece şi iar bine scurs). Se amestecă bine, după care cu mana înmuiată în apă rece sau în ulei se fac perişoare rotunde care atunci cand sunt toate gata se introduc în borşul aflat în clocot şi se lasă să fiarbă la foc domol pană vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 min, după care se adaugă leuşteanul, mărarul şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. După gust, se poate drege borşul cu smantana şi cu gălbenuşurile rămase de la perişoare.
Pentru 6 porţii: 300 g carne macră de vacă, oase pentru zeamă, 2 cepe, 300 g zarzavat de supă, 2 ouă. 100 g smantana, 60 g orez, 1 l borş, cateva roşii sau 1 lingură de bulion, verdeaţă, sare şi piper, după gust.
Mod de prepapare
Se spală oasele, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină sare şi apă. După ce au dat în fiert se micşorează focul, se curăţă spuma, se şterge marginea interioară a oalei şi se lasă să fiarbă încet cu capacul puţin tras la o parte. După ce au fiert 1 oră, se adaugă zarzavatul tăiat în cuburi mici sau dat prin râzătoare, 1 ceapă tăiată mărunt şi se lasă să mai fiarbă împreu nă 30-40 min. Apoi se scot oasele şi se adaugă borşul fiert separat şi strecurat sau zeamă de* varză (mai întai fiartă separat şi spumuită). Intre timp, se trece carnea de două ori prin maşina de tocat (a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii şi uşor călită în puţin ulei sau untură). In carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeaţă tăiată foarte mărunt, 1-2 albuşuri de ouă, orezul ales, spălat şi bine opărit (lăsat 2-3 min în apă clocotită şi apoi scurs, din nou, clătit cu apă rece şi iar bine scurs). Se amestecă bine, după care cu mana înmuiată în apă rece sau în ulei se fac perişoare rotunde care atunci cand sunt toate gata se introduc în borşul aflat în clocot şi se lasă să fiarbă la foc domol pană vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 min, după care se adaugă leuşteanul, mărarul şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. După gust, se poate drege borşul cu smantana şi cu gălbenuşurile rămase de la perişoare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :