FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 936
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bors de perisoare

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Bors de perisoare

 Q:   Intreaba despre Bors de perisoare       
Bors de perisoare Ingrediente

Pentru 6 porţii: 300 g carne macră de vacă, oase pentru zeamă, 2 cepe, 300 g zarzavat de supă, 2 ouă. 100 g smantana, 60 g orez, 1 l borş, cateva roşii sau 1 lingură de bulion, verdeaţă, sare şi piper, după gust.

Mod de prepapare

Se spală oasele, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină sare şi apă. După ce au dat în fiert se micşorează focul, se curăţă spuma, se şterge marginea interioară a oalei şi se lasă să fiarbă încet cu capacul puţin tras la o parte. După ce au fiert 1 oră, se adaugă zarzavatul tăiat în cuburi mici sau dat prin râzătoare, 1 ceapă tăiată mărunt şi se lasă să mai fiarbă împreună 30-40 min. Apoi se scot oasele şi se adaugă borşul fiert separat şi strecurat sau zeamă de* var ză (mai întai fiartă separat şi spumuită). Intre timp, se trece carnea de două ori prin maşina de tocat (a doua oară se trece împreună cu o ceapă tăiată felii şi uşor călită în puţin ulei sau untură). In carnea tocată se adaugă, după gust, sare, piper, verdeaţă tăiată foarte mărunt, 1-2 albuşuri de ouă, orezul ales, spălat şi bine opărit (lăsat 2-3 min în apă clocotită şi apoi scurs, din nou, clătit cu apă rece şi iar bine scurs). Se amestecă bine, după care cu mana înmuiată în apă rece sau în ulei se fac perişoare rotunde care atunci cand sunt toate gata se introduc în borşul aflat în clocot şi se lasă să fiarbă la foc domol pană vor fi bine fierte. Se ia apoi oala de pe foc, se lasă 10-15 min, după care se adaugă leuşteanul, mărarul şi frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. După gust, se poate drege borşul cu smantana şi cu gălbenuşurile rămase de la perişoare.


Tag-uri: bors, carne, ceapa, smantana



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :