Statistics:
Visits: 762 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bors de miel
Q: | Intreaba despre Bors de miel |
Ingrediente
1 kg carne de miel (de preferinţă de la piept), cateva fire de ceapă verde, 2 cepe, 50 g orez, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 2 ouă, 100 g smantana, leuştean, pătrunjel verde, 1 l borş, 50 g untură.
Mod de prepapare
Se curăţă carnea de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se pune o oală pe foc cu 2 1/2 l apă şi se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate în lung la capete. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, puţină sare şi se fierbe o oră, după care se adaugă carnea de miel opărită, orezul şi se adună spuma care apare. După o jumătate de oră de fierbere se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi călită în untură şi se potriveşte de acreală cu borşul fiert separat şi strecurat de spumă. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote, după care se trage pe marginea plitei. După dorinţă, se drege borşul cu gălbenuşuri şi cu smantana sau se serveşte numai presărat cu leuştean şi cu pătrunjel verde tăiate mărunt.
(Legumele se pun în borşul de miel numai pentru a da gust; după fierbere ele se scot din borş).
1 kg carne de miel (de preferinţă de la piept), cateva fire de ceapă verde, 2 cepe, 50 g orez, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2 ţelină, 2 ouă, 100 g smantana, leuştean, pătrunjel verde, 1 l borş, 50 g untură.
Mod de prepapare
Se curăţă carnea de pieliţe şi se taie în bucăţi. Se pune o oală pe foc cu 2 1/2 l apă şi se adaugă legumele curăţate, spălate şi crestate în lung la capete. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, puţină sare şi se fierbe o oră, după care se adaugă carnea de miel opărită, orezul şi se adună spuma care apare. După o jumătate de oră de fierbere se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi călită în untură şi se potriveşte de acreală cu borşul fiert separat şi strecurat de spumă. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote, după care se trage pe marginea plitei. După dorinţă, se drege borşul cu gălbenuşuri şi cu smantana sau se serveşte numai presărat cu leuştean şi cu pătrunjel verde tăiate mărunt.
(Legumele se pun în borşul de miel numai pentru a da gust; după fierbere ele se scot din borş).
Tag-uri: bors, carne de miel, ceapa, morcov |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :