Statistics:
Visits: 1,457 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vin de prune
Q: | Intreaba despre Vin de prune |
Ingrediente
10 kg prune, 2 kg zahar, 8 I de apa, 2-3 lamai, cateva cuisoare, scortisoara.
Mod de preparare
Prunele bine coapte, din care se scot samburii, se oparesc cu 4 I de apa fiarta si se lasa pe foc moale sa fiarba 10—20 min, dupa care se pun la rece pana a doua zi.
Apoi se preseaza, se scurge zeama, iar in restul care a ramas se adauga 10—20 samburi curatati si pisati si se opareste cu 2 I de apa clocotita. Dupa racire se scurge toata zeama prin presare si impreuna cu restul de zeama se toarna in damigeana.
Se adauga zaharul (dizolvat in 2 I de apa), coaja de la lamaie rasa si zeama acestora, eventual cateva cuisoare si scortisoara. Se astupa damigeana cu un dop prevazut cu furtun de fermentare. Dupa fermentare se pritoceste si se mentine damigeana plina.
Dupa limpezire se trage la sticle.
10 kg prune, 2 kg zahar, 8 I de apa, 2-3 lamai, cateva cuisoare, scortisoara.
Mod de preparare
Prunele bine coapte, din care se scot samburii, se oparesc cu 4 I de apa fiarta si se lasa pe foc moale sa fiarba 10—20 min, dupa care se pun la rece pana a doua zi.
Apoi se preseaza, se scurge zeama, iar in restul care a ramas se adauga 10—20 samburi curatati si pisati si se opareste cu 2 I de apa clocotita. Dupa racire se scurge toata zeama prin presare si impreuna cu restul de zeama se toarna in damigeana.
Se adauga zaharul (dizolvat in 2 I de apa), coaja de la lamaie rasa si zeama acestora, eventual cateva cuisoare si scortisoara. Se astupa damigeana cu un dop prevazut cu furtun de fermentare. Dupa fermentare se pritoceste si se mentine damigeana plina.
Dupa limpezire se trage la sticle.
Tag-uri: vin de prune, prune, vin |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :