Statistics:
Visits: 869 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Compot de caise sau de prune
Q: | Intreaba despre Compot de caise sau de prune |
Ingrediente
1 kg de caise sau de prune, 200-300 g zahar, 1 g scortisoara.
Mod de preparare
Caisele sau prunele se spala, apoi fiecare fruct se cresteaza in lung si se scot samburii. Intre timp, se pun apa cu zaharul la fiert si se adauga pentru aroma o bucata de coaja de lamaie, scortisoara si vanilie.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat si a dat in clocot, se adauga fructele si se lasa sa fiarba lent cam 10 min; caisele daca sunt bine coapte sunt gata fierte in 5 min.
Vanilia daca este baton se poate pune la fiert impreuna cu fructele, iar praful de vanilie se pune dupa ce compotul s-a luat de pe foc.)
1 kg de caise sau de prune, 200-300 g zahar, 1 g scortisoara.
Mod de preparare
Caisele sau prunele se spala, apoi fiecare fruct se cresteaza in lung si se scot samburii. Intre timp, se pun apa cu zaharul la fiert si se adauga pentru aroma o bucata de coaja de lamaie, scortisoara si vanilie.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat si a dat in clocot, se adauga fructele si se lasa sa fiarba lent cam 10 min; caisele daca sunt bine coapte sunt gata fierte in 5 min.
Vanilia daca este baton se poate pune la fiert impreuna cu fructele, iar praful de vanilie se pune dupa ce compotul s-a luat de pe foc.)
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :