Statistics:
Visits: 906 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu prune I
Q: | Intreaba despre Placinta cu prune I |
Ingrediente:
Făină 500 g, ouă 6 buc, unt 180 g, lapte 200 ml, coniac 25 ml, zahăr tos 350 g, praf de copt 1 plic, zahăr pudră 50 g, prune 750 g, sare.
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul tos cu untul, se adaugă gălbenuşurile unul cate unul. După ce zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă laptele, făina, praful de copt, coniacul şi sarea, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă, amestecandu-se uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se aşează deasupra prunele cărora li s-au scos samburii şi au fost desfăcute în două. Se coace plăcinta la un foc moderat, apoi se presară cu zahăr pudră şi se porţionează. Se poate pregăti cu orice fel de fructe.
Făină 500 g, ouă 6 buc, unt 180 g, lapte 200 ml, coniac 25 ml, zahăr tos 350 g, praf de copt 1 plic, zahăr pudră 50 g, prune 750 g, sare.
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul tos cu untul, se adaugă gălbenuşurile unul cate unul. După ce zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă laptele, făina, praful de copt, coniacul şi sarea, iar la sfarşit se încorporează albuşurile bătute spumă, amestecandu-se uşor. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt, se aşează deasupra prunele cărora li s-au scos samburii şi au fost desfăcute în două. Se coace plăcinta la un foc moderat, apoi se presară cu zahăr pudră şi se porţionează. Se poate pregăti cu orice fel de fructe.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :