Statistics:
Visits: 1,212 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cum se prepara dulceata de prune coapte
Q: | Intreaba despre Cum se prepara dulceata de prune coapte |
Ingrediente
1 farfurie adanca, plina cu fructe curatate, 3 pahare apa, 1/2 baton vanilie, 1/2 lamaie, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg prune de toamna brumarii, mari, frumoase si tari. Se scot coditele, se spala si se curata de pielite. Pentru a usura indepartarea pielitelor, se aseaza prunele intr-un tifon si apoi intr-un vas cu apa clocotita, unde se lasa numai pana cand apa a inceput din nou sa clocoteasca.
Se scot si se aseaza imediat intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta trecere brusca de la cald la rece, pielitele se incretesc si se scot usor de pe fructe. Se introduc apoi prunele in apa de var unde se tin 2—3 ore.
Pentru a intari prunele se mai poate folosi si bicarbonat, care inlocuieste apa de var cu aceleasi rezultate. In continuare, se prepara dulceata urmarind explicatiile date la dulceata de caise coapte.
1 farfurie adanca, plina cu fructe curatate, 3 pahare apa, 1/2 baton vanilie, 1/2 lamaie, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg prune de toamna brumarii, mari, frumoase si tari. Se scot coditele, se spala si se curata de pielite. Pentru a usura indepartarea pielitelor, se aseaza prunele intr-un tifon si apoi intr-un vas cu apa clocotita, unde se lasa numai pana cand apa a inceput din nou sa clocoteasca.
Se scot si se aseaza imediat intr-un vas cu apa rece. Prin aceasta trecere brusca de la cald la rece, pielitele se incretesc si se scot usor de pe fructe. Se introduc apoi prunele in apa de var unde se tin 2—3 ore.
Pentru a intari prunele se mai poate folosi si bicarbonat, care inlocuieste apa de var cu aceleasi rezultate. In continuare, se prepara dulceata urmarind explicatiile date la dulceata de caise coapte.
Tag-uri: dulceata, prune, dulceata de prune |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 22 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :