Statistics:
Visits: 1,134 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru marmelada de prune
Q: | Intreaba despre O reteta pentru marmelada de prune |
Ingrediente
5 kg prune, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg prune foarte bine coapte, se spala, se scot samburii si se aseaza intr-un vas, la un foc mic. Se lasa sa fiarba in zeama lor pana ce se inmoaie. Cand prunele s-au racit se trec prin sita frecandu-le bine cu o lingura de lemn pana cand nu raman decat pielitele.
Pireul obtinut se aseaza intr-un vas la un foc potrivit amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroase se adauga zaharul continuand fierberea inca 30—35 minute.
Se face proba si daca marmelada este bine legata, se da jos de pe foc si inca calda se toarna in borcane.
5 kg prune, 1 kg zahar.
Mod de preparare
Se aleg prune foarte bine coapte, se spala, se scot samburii si se aseaza intr-un vas, la un foc mic. Se lasa sa fiarba in zeama lor pana ce se inmoaie. Cand prunele s-au racit se trec prin sita frecandu-le bine cu o lingura de lemn pana cand nu raman decat pielitele.
Pireul obtinut se aseaza intr-un vas la un foc potrivit amestecand continuu. Cand incepe sa se ingroase se adauga zaharul continuand fierberea inca 30—35 minute.
Se face proba si daca marmelada este bine legata, se da jos de pe foc si inca calda se toarna in borcane.
Tag-uri: marmelada, prune, marmelada de prune |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :