Statistics:
Visits: 1,090 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Despre prepararea magiunului
Q: | Intreaba despre Despre prepararea magiunului |
Magiunul cel mai bun este cel din prune brumarii, bine coapte care se poate prepara si din cantitati mai mari. Se aleg 5 kg de prune, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se aseaza intr-un vas, pe foc mai slab pana ce prunele isi lasa zeama, dupa care focul se intareste.
Cand zeama fructelor a mai scazut si magiunul incepe sa se lege se adauga 0,500 kg zahar. Se amesteca, continuu, pentru a nu se prinde pe fundul vasului. Deoarece magiunul de prune fermenteaza usor se recomanda sa fie foarte bine legat.
Se toarna magiunul cald in borcane si pentru mai multa siguranta se aseaza borcanele pe o tava in cuptor, la un foc mic. Cand incepe sa prinda o coaja deasupra se stinge focul si se lasa pana ce s-a racit. A doua zi se leaga cu celofan si se aseaza la pastrat.
Cand zeama fructelor a mai scazut si magiunul incepe sa se lege se adauga 0,500 kg zahar. Se amesteca, continuu, pentru a nu se prinde pe fundul vasului. Deoarece magiunul de prune fermenteaza usor se recomanda sa fie foarte bine legat.
Se toarna magiunul cald in borcane si pentru mai multa siguranta se aseaza borcanele pe o tava in cuptor, la un foc mic. Cand incepe sa prinda o coaja deasupra se stinge focul si se lasa pana ce s-a racit. A doua zi se leaga cu celofan si se aseaza la pastrat.
Tag-uri: magiun, prune, zeama de fructe |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :